Belçika'da her gün 8 kişi taciz ihbarında bulunuyor


Belçika'da 40 derneğin çatı kuruluşu Kadınlar Konseyi (Vrouwenraad) günde ortalama 8 kadından taciz ihbarı geldiği ifade edildi. Bu sayının sadece buz dağının görünen kısmı olduğunu söyleyen yetkililer, rapor edilmeyen tacizlerin sayısının çok daha fazla olduğunu tahmin ediyor.

Kurum yetkilileri, "Cinsel istismar günümüzde hâlâ çok büyük bir sorun arz ediyor. Bu bir kişisel sorun değil, toplumsal bir sorundur. Vermiş olduğumuz bu rakamları mültecilere, farklı kültür taşıyan insanlara bağlamak doğru değil. Bu, bizim toplumumuz içinde olan bir sorun." şeklinde açıklamalarda bulunuldu.

2014 yılında 2 bin 988 kişinin taciz sebebiyle ihbarda bulunduğu ve 180 kişinin ise toplu tecavüz ihbarı yaptığı açıklandı. Taciz mağdurlarının 3'te birinin 10 yaşın altında olduğu kaydedildi.

Yapılan araştırmalar, tacize uğrayan 10 kişiden 9'unun ihbarda bulunmadığını ortaya koyuyor. Farklı sebeplerden dolayı insanların ihbar etmeye çekindiği ve korktuğunu söyleyen yetkililer bundan dolayı rakamların gerçeği tam olarak yansıtamadığını ifade ettiler. Yetkililer ihbarların artması durumunda konuya daha çok dikkat çekilebileceği kanaatinde. CİHAN
<< Önceki Haber Belçika'da her gün 8 kişi taciz ihbarında bulunuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER