Belçikalı otel sahibi 6 odasını mültecilere açtı

Belçikalı otel sahibi 6 odasını mültecilere açtı

Brüksel'de bulunan Mozart Hotel'in sahibi Ahmed Ben Abderrahmane 47 odalık otelinin 6 odasını mülteciler açtı. Günlerdir Brüksel'de kamp kuran mültecilere yardım eli uzatan Fas asıllı Belçikalı Abderrahmane, "Küçücük bir yardımla ne değişecek demeyin. Hayırda bereket vardır." diyerek yardımseverlere çağrı da bulundu.

Belçika'ya gelen binlerce mültecinin, Brüksel'deki Yabancılar Dairesi'nin önünde oluşturduğu kamp yerine yardım akmaya devam ediyor. Kısa zaman içerisinde hayırseverlerin topladığı yardım malzemeleri ile dolan kamp yerinde her gün onlarca gönüllü mültecilere destek çıkıyor. Çocuklu ailelerin çadırlarda geceyi geçirmelerine gönlü razı olmayan birçok hayırsever ise mültecileri evlerinde misafir ediyor.

Brüksel'de 4 yıldızlı otel işleten Fas asıllı Ahmed Ben Abderrahmane, mülteci ailelere sahip çıkan örneklerden sadece biri. Ben Abderrahmane, şehir merkezindeki 47 odalı otelinde 6 odayı mültecilere açtı. Otelde yer olmadığında mültecileri evinde dahi ağırladığını söyleyen Ben Abderrahmane inancı gereği bu yardımı yaptığını ifade etti. Tunus asıllı işadamı, "Kalpten gelen bir şey. Hepimiz insanız neden yardım etmeyelim ki. Bu kadar basit." dedi.

Ben Abderrahmane, "Hayırda bereket vardır. Siz iyilik yaparsanız Allah da size güzellikler ihsan eder." diyerek herkesi, gücü yettiğince göçmenlere yardım etmeye davet etti.

Ben Abderrahmane yapılan küçük yardımların dahi kıymetli olabileceğini vurguladı. Aileleri bizzat kamp yerinden bulup getirdiğini paylaşan otel sahibi, insanlık görevini yerine getirmeye çalıştığını anlattı.

Otelde kalan 6 kişilik Suriyeli bir aile sunulan misafirperverlikten gayet memnun. Rahatlarının yerinde olduğunu belirten aile, tek isteklerinin kayıt işlemlerini tamamlayıp Belçika'daki yeni hayatlarına en hızlı bir şekilde başlamak istiyor. CİHAN
<< Önceki Haber Belçikalı otel sahibi 6 odasını mültecilere açtı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER