Beyaz Saray Kaliforniya saldırısını yakından izliyor


ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki silahlı saldırının ardından Beyaz Saray konuyla ilgili olarak Başkan Barack Obama'nın İç Güvenlik Danışmanı Lisa Monaco'yu görevlendirdiğini ve her türlü gelişmenin hemen kendisine aktarılmasını istediği kaydedildi.

ilk belirlemeler göre 20 kişinin yaralandığını belirten polis ve itfaiye yetkilileri, saldırının bölgedeki aile planlama kliniğinin yakınında olduğunu da belirtti. Yerel haber kanalları olayda en az 12 kişinin öldüğünü iddia etti. Polis yetkilileri ise henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Yaralıların ambulansları beklediği aktarılırken, olayın meydana geldiği binadan insanların kaçtığı, polisin ise uzaktan elektronik aletler ile binayı taradığı belirtildi. Saldırının Inland Regional Center isimli kar amacı gütmeyen bir kuruluşun civarında gerçekleştiği öğrenildi.

BÖLGEDEN 20 AMBULANSIN AYRILDIĞI GÖRÜLDÜ

Görgü tanıkları saldırının olduğu bölgeden 20 ambulansın ayrıldığını söyledi. Polis halktan Orange Show Road, South Waterman Avenue ve Park Center Circle bölgelerinden uzak durmasını istedi. Fox 11 kanalı polisin askeri kamufulaj giymiş üç beyaz erkeği aradığını iddia etti.

Geçen hafta Cuma günü Colorado'da bir aile planlama kliniğinde meydana gelen silahlı saldırı sonucu biri polis üç kişi ölmüş, dokuz kişi de yaralanmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Beyaz Saray Kaliforniya saldırısını yakından izliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER