Bilecik'te PKK operasyonu


Bilecik'te, PKK'ya karşı yapılan operasyonda, 24 kişinin üzerlerinde ve evlerinde arama yapıldı. Özel yurtlar ve Kredi Yurtlar Kurumu'na ait kız yurdunda yapılan aramalarda, bazı eşyalara el konurken, her hangi bir gözaltı olmadığı belirtildi.

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, PKK terör örgütünün propagandasının yapıldığı gerekçesi ile 24 kişi hakkında soruşturma başlatıldı. Şahısların kimlik ve adres tespitinin yapılmasının ardından, şahısların üzerilerinde ve evlerinde arama yapıldı. Aralarında özel ve devlet yurdunun da bulunduğu ikametlerdeki aramada, örgütsel doküman ele geçirildi.

Bilecik Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, operasyonların ardından yaptığı açıklamada, konuya ilişkin şu bilgileri verdi:

"Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığımız mülhakat adliyelerimizden olan Bozüyük ilçemizde, 20 Aralık 2015 tarihinde, Yeşilkent Mahallesinde yapılan bir toplantıda, PKK terör örgütünün propagandasının yapıldığı, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanununa muhalefet edildiğinin öğrenilmesi üzerine, Bozüyük Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır. Şüpheli olduğu iddia edilen 24 şüpheli hakkında Bozüyük Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma yürütülmüş, Bozüyük ilçemiz yargı sınırlarında ikamet eden bir şüphelinin adresinde 25 Şubat 2016 tarihinde arama işlemi yapılmış, şüpheli olduğu iddia edilen kişi, savunması alındıktan sonra serbest bırakılmıştır. Bilecik ilinde ikamet eden diğer şüphelilerin adresinde Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanunu'na muhalefet, terör örgütü propagandası yapmak suçlarından usulüne uygun olarak arama yapılası, delil olabilecek eşyaların arama sonucu el konulması şüphelilerin savunmalarının alınması, Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığımızdan talimat yoluyla istenilmiş, Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığı talimat bürosu tarafından usulüne uygun olarak Bilecik Sulh Ceza Hakimliğinden talimatta belirtilen adreslerde arama yapılması, arama sonucu suç olabilecek eşyalara el konulması kararının verilmesi talep edilmiştir.
Bilecik Sulh Ceza Hakimliği tarafından 24 Şubat 2016 tarihinde, 5 şüphelinin üzerinde ve eşyalarında, 16 şüphelinin ikametinde arama kararı verildiği, 1 şüphelinin ikametinin Söğüt olması nedeniyle, arama talebinin reddine karar verildiği, Bilecik Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce, aralarında ikamet adresi olarak belirtilen yerler, öğrenci yurdu, Kredi Yurtlar Kurumu olmak üzere, arama işlemi gerçekleştirildiği, 2 şüphelinin adresinin farklı bir yer olması nedeniyle 26 Şubat 2016 tarihinde Bilecik Sulh Ceza Hakimliğine tespit edilen adreslerde arama kararı verilmesi talep edildiği, talep doğrultusunda gerekli arama kararı verilerek arama işleminin yapıldığı, arama sonucu suç eşyası olabilecek kitap, dergi ve dokümanlara el konulduğu, halen bu dokümanlar üzerinde incelemenin devam ettiği, adli soruşturmanın Bozüyük Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte olduğu, gözaltında bulunan her hangi bir şüphelinin bulunmadığı, kamuoyuna saygıyla duyurulur."
CİHAN
<< Önceki Haber Bilecik'te PKK operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER