Bileti olmayan Brüksel havalimanına giremeyecek


Terör saldırılarından dolayı 12 gün boyunca kapalı kalan Brüksel uluslararası havalimanında ilk uçuşlar başladı. Brüksel Havalimanından uçağa binecek olan yolcuları etkileyecek önemli değişiklikler var. Brüksel havalimanı basın sözcüsü Anke Fransen, yolcuların dikkat etmesi gereken hususları Cihan Haber Ajansı'na anlattı.

22 Mart tarihinde 2 canlı bomba Brüksel havalimanında büyük bir saldırı gerçekleştirerek bir faciaya yol açmış, havalimanı girişinin önemli bir kısmı da kullanılmaz hale gelmişti. 12 günün ardından havalimanının küçük bir kısmı tekrar açılırken giriş ve çıkışlar artık polis, asker ve özel güvenlik şirketi mensupları tarafından korumaya alındı. Havalimanında güvenlik tedbirleri en üst seviyeye çıkartıldı. Bu tedbirler kapsamında Brüksel havalimanına yolcu bileti olmayan hiç kimse ikinci bir emre kadar giremeyecek. Yolcuları karşılamak isteyenler ise geliş kapısına kadar girebilecekler.

YOLCULAR EN AZ 3 SAAT ÖNCESİNDEN HAVALİMANINDA OLMALI

Schengen bölgesi dışında bir ülkeye gidecek olan yolcuların en az üç saat öncesinden havalimanına gelmesi isteniyor. Havalimanına giren araçların plakaları akıllı kameralar ile kontrol edilecek. Görevliler, araçların içini ve valizleri havalimanına girmeden önce kontrol edecek. Bu kontrolün ardından havalimanının içerisinde de ek güvenlik kontrollerin olacak. Her havayolu şirketinin izin verdiği bagaj hakkı devam ediyor fakat yolcuları ilgilendiren bir başka önemli bir husus daha var. Asansörler ise şimdilik sadece yaşlılar ve sakatlar kullanabilecek. Bu yüzden yolcular 55 basamaklı merdiveni valizleriyle tırmanmak zorunda.

ARAÇTA İNEN YOLCULAR YÜRÜMEK ZORUNDA

Yolcu bırakmak için ise 2 numaralı park alanına gidilmesi gerekiyor. İlk 10 dakikası ücretsiz olan bu otoparkın havalimanına bağlantı noktası hayli uzak olduğu için yolcuların yürümesi gerekecek. Bağlantı noktasına varıldığında güvenlik kontrolünden geçip daha sonra valizler havalimanı şirketine teslim edilecek. Bundan sonra da havalimanına giriş yapacak olan herkesin çantası kontrol edilecek.

BİLETİ OLMAYAN İÇERİ GİREMEYECEK

Brüksel havalimanı bundan sonra ilk girişten itibaren polisler yolcunun biletini soracak ve yolcular dışında başka kimse içeri giremeyecek. Elektronik biletlerin akıllı telefon ya da bilgisayar ekranından gösterilmesi yeterli olmayacak. Havalimanına gide tren ve otobüs seferleri de henüz başlamadı.

Brüksel havalimanının tamamen eski haline dönmesi ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı ve bir müddet yukarıda sayılan önlemler ile havalimanı yolculara hizmet verecek. CİHAN
<< Önceki Haber Bileti olmayan Brüksel havalimanına giremeyecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER