BİLGEM’de jeneratörler çalışmadı, çalışanlar içeri alınmadı

TÜBİTAK'ta üç saat elektrikler kesildi ve çalışanlar bile içeri alınmadı.

BİLGEM’de jeneratörler çalışmadı, çalışanlar içeri alınmadı

TÜBİTAK BİLGEM’de pazar günü 3 saat elektrikler kesildi. Jeneratör ve güç kaynakları çalıştırılmazken çalışanlar bile içeri alınmadı.

Askeri ve sivil bilginin güvenli şekilde saklanması ve iletilmesi konusunda kamu ve özel sektöre altyapı desteği veren TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi’nde (BİLGEM) trafo merkezinde yapılacak çalışmadan dolayı 10 Mayıs Pazar günü saat 10.00 ile 13.00 arasında elektrik kesintisi yapıldı.

PERSONEL ALINMADI

Bugün gazetesinden Hasan Önal'ın haberine göre, Kesinti süresince jeneratör ve kesintisiz güç kaynakları (UPS) da çalışmadı. BİLGEM Ar-Ge binasında enerji olmadığından sistem odaları, güvenlik ve çalışma masaları gibi yerler elektriksiz kaldı.

Elektrik kesintisi nedeniyle 10.00-13.00 saatleri arasında BİLGEM Ar-Ge binasında yapılacak çalışmalar gerekçe gösterilerek personel girişlerine izin verilmedi.

1500 UZMAN İŞTEN ATILDI

Türkiye’nin en yetkin Ar-Ge merkezi olma özelliğini taşıyan BİLGEM, askeri veya sivil bilginin güvenli bir şekilde saklanması ve iletilmesi konularında kamu ve özel sektörden gelen müşterilerinin ihtiyaçlarına özel çözümler sunuyor. Bilişim teknolojileri, bilgi güvenliği ve ileri elektronik alanlarında faaliyet gösteren BİLGEM’de çalışan kendi alanlarında uzman 1500 kişinin büyük kısmı 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonları sonrasında işten çıkarıldı.

NATO’YA DA İŞ YAPIYORDU

Bilgi güvenliği, yazılım ve telekomünikasyon alanlarında bugüne kadar yüzlerce başarılı projeye imza atan TÜBİTAK BİLGEM sayesinde Türkiye, bilgi güvenliği ve bilişim alanlarında teknolojik bağımsızlığını ilan eden dünyanın sayılı ülkeleri arasında yerini almıştı. BİLGEM tarafından geliştirilen ürün ve çözümler birçok Avrupa ve Asya ülkesi ile NATO tarafından kullanılıyor.

ANALİZ YAPACAK ELEMAN KALMADI

17-25 Aralık soruşturmalı arı sonrasında BİLGEM’de yaşanan kıyım, mahkemelerin bilirkişi taleplerine olumsuz şekilde yansımıştı. Bir mahkemenin gönderdiği 4 hard diskle ilgili inceleme-analiz talebine TÜBİTAK BİLGEM şu yanıtı vermişti: “Kurumumuz dijital analiz incelemesi yapabilecek personel ekibinde son altı ay içerisinde yaşanan yoğun değişim sebebi ile söz konusu talebinize yönelik uygun ve ehliyetli personel bulunmadığından üzülerek talebinize olumlu cevap verememekteyiz.”
<< Önceki Haber BİLGEM’de jeneratörler çalışmadı, çalışanlar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER