Bilgiç: Faiz indirimi ile ekonomideki düzelmenin ilk sinyalleri görüldü


TOBB yönetim kurulu üyesi ve Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç, Merkez Bankası'nın çok az da olsa faiz indirimine gitmesi ile ekonomide düzelmenin ilk sinyallerinin görünmeye başladığını söyledi.

ATB Meclis Toplantısı'nda konuşan Bilgiç, kredi maliyetlerinin ekonomi aktörlerinin üzerine ağır yük olarak bindiğini belirterek, faiz indirimlerinin elle tutulur hale gelmesini temenni ettiklerini söyledi. Ekonomide önlerini görebilmek için hükümetin kalıcı programlarını uygulamaya başlaması gerektiğinin altını çizen Bilgiç, "Seçimlerin üzerinden 5 ay gibi bir süre geçti. Zaman, artık çalışma zamanıdır. İcraatların başlaması lazım. Bunun ışıklarını ufak ufak görüyoruz ama iş hayatı olarak son yıllarda ekonomik olarak kaybettiklerimizi biran önce telafi edip, önümüze bakmalıyız. Ülke ekonomisi daha ileriye nasıl taşınır? İş hayatı olarak üzerimize düşeni biz yapıp, hükümetten de beklentilerimiz bu yönde artmaktadır." dedi.

Bilgiç, 2013 yılında Adana'nın ihracat rakamlarının yaklaşık 2 milyar dolara yakın olduğunu hatırlatarak, "2014 yılında 1.8 milyar dolar, 2015 yılında ise 1.7 milyar olarak gerçekleşmiştir. İhracatımızda sürekli aşağılara doğru düşüş olmuştur. İşte bunu durdurup, yukarı doğru nasıl hamle yapılır, buna bakmak lazım. Bunun hesabı çok iyi yapılmalıdır. Çok ciddi yapısal reformlar, Ar-Ge çalışmaları yapılmalıdır. Bu destekleri hükümetimizden bekliyoruz. Bölgemizin gelişmeye, sıçramaya ihtiyacı var. Bölgemizdeki havanın, toprağın ve suyun ahengi, verimi en üst noktaya taşımaktadır. Bu da dünyada çok az yerde bulunur. Bölge üreticimizin hem kendi ekonomisini hem de bölge ekonomisini güçlendirmesi için sürdürülebilir tarımın önemi çok büyüktür. Adana olarak genel ihracatımız içerisinde tarım ve tarıma dayalı sanayinin payı yüzde 55 civarındadır. Bu da bölgemizin tarımdaki gücünü göstermektedir. Havza modeli ile de desteklendiği takdirde Çukurova bölgemizin şaha kalkacağına inanıyoruz. Bunun için hükümetimizden destek bekliyoruz." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Bilgiç: Faiz indirimi ile ekonomideki düzelmenin ilk sinyalleri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER