Bitlis Baro Başkanı Gül: Muhalif medyayı susturma baskını

Bitlis Baro Başkanı Gül: Muhalif medyayı susturma baskını

Bitlis Baro Başkanı Enis Gül, İpek Medya Grubu'na yönelik yapılan operasyonları, "Yapılan bu baskınlar muhalif medya gruplarının bastırılmasıdır." dedi.

Muhalif görülen yerlere operasyon yapılmasına sert tepki gösteren Baro Başkanı Gül, "Muhalif olmak bir düşmanlık değil, bir renkliliktir. Herkes aynı şeyi düşünecek ve aynı şeyi söyleyecek diye bir şey yok. Yapılan baskınlarda da görünen o ki muhalif medya gruplarının bastırılmasıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Yapılan operasyonun terör örgütü üyeliği ve terör örgütünün propagandası yaptığı gerekçesiyle yapılmasına da tepki gösteren Baro Başkanı Enis Gül, "Zaten Fuat Avni'nin seçimlerden önce muhalif medyaya el konulacağıyla ilgili günler öncesinden attığı bir twet'i vardı. Bunlar hoş olan şeyler değil. Yapılan soruşturmanın hukuki olmadığını gösteriyor. Yapılan operasyonunun demokrasiye vurulmuş bir darbe olduğu gösteriyor. Yapılan soruşturmanın adil olmadığını, muhalif medyaya baskı oluşturmak için yapıldığını gösteriyor. Fuat Avni'nin iddialarını doğrulayan bir baskı olduğunu gösteriyor ve böyle bir kanı uyandırıyor. Hukuk düzeninin buna cevaz vermemesi gerekiyor. Hukuk bütün özgürlükleri korumak zorundadır. Türkiye'de işleyiş bu şekilde devam ederse artık kimse hukuka uymaz hale gelecek. Devletin kamu düzenini zorla ve baskılarla sağlamasına gerek yok. Zaten herkes hakkın ve hukukuna riayet edecektir. Verilen ilkeli kararlarla bu düzen zaten sağlanabilir. Yapılanlar yüzünden Türkiye kaybediyor, hukuk kaybediyor. Bu yüzden artık bazı şeyleri muhalif görülüp, baskın yapılarak dize getirilmeye çalışmak yerine, hukukun gereği neyse onu yapmamız gerekiyor." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Bitlis Baro Başkanı Gül: Muhalif medyayı susturma baskını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER