Bodrum'da 2015 yılı turizm sezonu değerlendirildi


Bodrum Belediyesi ve Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV) Başkanı Mehmet Kocadon, sürdürülebilir turizm ve ilçeyi uluslararası arenada bir marka haline getirmek için tanıtımların "ben" değil, "biz" diyerek yapılması gereğine dikkat çekti. BOTAV tarafından, 2015 yılı turizm değerlendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Halil Özyurt, TAV Havalimanları Pazarlama Müdürü Serkan Karahatay, BOTAV ve BODER üyeleri, uluslararası turizm acentelerinin temsilcileri katıldı.

Bodrum'da 2015 yılındaki turizm faaliyetleri değerlendirilerek 2016 yılında yapılacak projelerin ele alındığı toplantıda ilk olarak BOTAV'ın hazırladığı slaytlı sunum gösterildi. Bodrum'un iklimi ve coğrafi şartlarının, kültür değerlerinin ve ülke açısından ne kadar önemli bir konumda olduğunun anlatıldığı sunumda, 2015 turizm sezonunu sayılarla değerlendirildi. Pazarlama Müdürü Karahatay, yaptığı konuşmada 2015 yılında uluslararası alanda yaşanan turist kaybının sebeplerinden bahsederken kısa, orta ve uzun vadede uygulanabilecek çözümler hakkında bilgi verdi. Bodrum Belediyesi, BODTO, BODER, BOTAV ve TAV işbirliğiyle beş altı kişiden oluşacak bir turizm gelişim komitesi kurulması önerisinde bulunan Karahatay, 2016 yılı ve daha sonrası için birlikte turizm planlaması yapılması gerektiğini söyledi. Toplantıda Sundance Otel Genel Müdürü Yusuf Günaydın, TUI UK Turkey Contract Manager Karen Hollier ve FTI Grup Türkiye ve KKTC Direktörü Hicabi Ayhan da birer konuşma yaptı.

BOTAV Yönetim Kurulu Başkanı Kocadon ise sezonu değerlendirerek şunları kaydetti: "Türkiye'nin içinde bulunduğu durum, komşularla olan ilişkilerde büyük bir etken ve hiç kimse, kendini güvende hissetmediği yere gelip de tatil yapmaz. Önce bu algı üzerinde çok çalışmamız lazım. Umarım ki yeni kurulacak hükümetin dış politikaları, iç politikaları bu güzel ülkemize huzuru, birliği, beraberliği ve barışı getirir. Sürdürülebilir bir turizm yapmak, Bodrum'u uluslararası alanda bir marka haline getirmek istiyorsak, Bodrum'un tanıtımını çok iyi yapmamız lazım. Biz şu anda Muğla'nın Marmaris ve Fethiye'sine lokomotif görevi yapan bir bölgeyiz. Üç ilçe olarak turizm adına tanıtım faaliyetlerimiz devam ediyor. Onun için hep beraber önümüze bir bilanço çıkacak, bu da tanıtım bilançosudur. Sosyal medyada olsun, televizyonlarda, basında olsun, broşürlerde, kataloglarda, magazin dergilerinde olsun, onlara gidip Bodrum'u en iyi şekilde anlatırsak, Bodrum'un yaşam kalitesinde bir değişim olmadığını, burada huzurlu ve güvenli bir tatil yapılabileceğini anlatırsak, bu düşüşe ancak bu şekilde dur diyebiliriz."

Mehmet Kocadon, tanıtım ve reklam konusunda birlik ve beraberlik içinde atağa geçilmesi gerektiğini ifade ederek, "İstatistiklere baktığımızda, Haziran'ın 15'i ile Eylül'ün 15'i arasında bir zirve, geri kalan ise dümdüz bir çizgi. Bodrum cıvıl cıvıl bir yer, burada her ülkeden insan var ve bizler dünya barış topluluğu gibi yaşıyoruz. Bunları onlara anlatmamız lazım, başarmamız lazım ve tur operatörü arkadaşlara da yardımcı olmamız lazım ama 'hep bana' derseniz işte bakın olmuyor. Artık 'ben' değil, bir an önce 'biz' kavramına geçmeliyiz." diye konuştu. Turizmcilere de seslenen Kocadon, "Soruyorum, 'Arkadaş. otelin nasıl?' diyorum. 'Çok şükür başkanım, yüzde 100 doluyuz.' diyor ama bu dediği zaman Temmuz 15. Şimdi soruyorum, 'Başkanım kapattık, hiç kimse kalmadı.' diyor. Almanya'da bu havada insanlar herhalde denize giriyordur. Şimdi Almanya'da, Bodrum'un kasım ayındaki sıcaklığının 26 derece olduğunu söylesek insanlar inanmaz. İnsanlar görünce inanır arkadaşlar, insanları buraya getirmedikten sonra inandıramayız. Bodrum'un güzelliğini, huzurunu ancak getirip gösterirsek inandırırız. Nisan ayından itibaren Bodrum Belediyesi olarak ve BOTAV olarak, Bodrum'a gelecek birçok tur operatörü arkadaşlarımızın acentelerine, gazetecilere ve satış elemanlarına evsahipliği yapmaya hazırız. Getirin arkadaşlar, bir yerden başlayalım. Her zaman sizin yanınızdayım, bundan da gurur duyuyorum, çünkü sizler gerçek turizm sevdalılarısınız. Bugün burada olmanız bile benim için en güzel yandır. Hepinize teşekkür ediyorum, sevgi ve saygılarımı sunuyorum." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Bodrum'da 2015 yılı turizm sezonu değerlendirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER