Tekvandocu Sümeyye İloğlu Avrupa şampiyonu olması Gürsu'yu sevindirdi


Bursa Gürsu Belediyespor'un sporcusu Sümeyye İloğlu Hırvatistan'da düzenlenen Üniversiteler Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda kürsünün en üst basamağında yer alarak Avrupa şampiyonu oldu.

Geçtiğimiz hafta sonunda Hırvatistan'da düzenlenen Üniversitelerarası Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda Gürsu Belediyespor adına yarışan Sümeyye İloğlu'nun zaferi ile sonuçlandı. Sümeyye, şampiyonadaki ilk rakibini 19 – 0 gibi farklı bir skorla, ikinci rakibini ise 7 – 3 gibi net bir skorla, üçüncü rakibini de Tolyo Chagi 'yüze vurulan ayak tekniği' ile nakavt etmeyi başararak final maçına çıkmayı hak kazandı.

Final Karşılaşmasında ise Sümeyye İloğlu 46 kiloda dünya sıralamasında birinci olan Güney Kıbrıs'lı rakibi ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın sonunda İloğlu 3-2'lik bir skorla adını Avrupa şampiyonu olarak tarihe yazdırdı.

Gürsu Belediyesi Başkanı Mustafa Işık Avrupa şampiyonu Sümeyye İloğlu'nun başarısını kutlarken, "Hırvatistan'da gerçekleşen Üniversitelerarası Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda ilçemizi temsil eden Sümeyye İloğlu'nun girdiği müsabakalardan şampiyon olarak ayrılması, hepimizin göğsünü kabartmıştır. Bu vesile ile şampiyon sporcumuzu ve de onu yetiştiren değerli antrenörümüz Ümit Kulak hocamızı kutlar, başarılarının devamını dilerim." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Tekvandocu Sümeyye İloğlu Avrupa şampiyonu olması Gürsu'yu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER