Boks federasyonundan Ankara saldırısına tepki


Ankara'da yaşanan terör saldırısına farklı çevrelerden ortak tepkiler gelmeye devam ediyor.

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, terörün asıl amacının gündelik hayatı felç etmek olduğunu belirterek, "Yaşanan olaylar hepimizi çok derinden etkiledi. Ancak terörün ekmeğine yağ sürmeyeceğiz. Federasyon olarak ülkemiz genelinde devam eden hiçbir organizasyonumuzu ertelemiyoruz. Boks camiası olarak teröre karşı birlik içinde hareket etmeye devam edeceğiz." dedi.

Başkan Gözgeç, Ankara'da yaşanan saldırının asıl amacının ülke genelinde uzun süreli infiale yol açmak olduğunu ifade ederek, patlatılan bombanın etkisinin başkentin merkezinde değil, 80 milyonun kalbinde hissedildiğini söyledi.

Bu gibi saldırıların ardından toplumsal duyarlılığın da en üst seviyeye çıktığına dikkati çeken Başkan Gözgeç, "Sosyal medya başta olmak üzere çeşitli platformlarda ekonomik-sosyal hayatın durması noktasında adımlar atılması yönünde söylemler geliştiriliyor. Bu tür yaklaşımlar bizi terörün çekmek istediği noktaya götürmekten başka bir işe yaramaz." şeklinde konuştu.

"SPOR, TERÖRÜN PANZEHİRİ"

Türkiye'nin terör belasından kurtulmak için hiç olmadığı kadar çabaladığını ve bu yönde çok net adımlar attığını vurgulayan Başkan Gözgeç, şöyle devam etti:

"Ülkemizde ne zaman sosyal, ekonomik açıdan iyi bir şeyler yaşansa belli güçler hemen satılık taşeron terör örgütlerini kullanmaya başlıyor. Son yıllarda yaşanan ekonomik veriler ve huzur ortamı buna bir örnek. Ben inanıyorum ki terörün yeniden sona ereceği, vatandaşlarımızın birlik içinde huzurla yaşayacağı günler çok yakın.

Spor, terörün en önemli panzehirlerinden biri. Biz de bu nedenle tüm gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Ankara'da yaşanan acı olayın izlerini kalbimizde taşıyoruz. Bu acıyla da olsa maçlarımızı, turnuvalarımızı, kamplarımızı tamamlayacağız. Herhangi bir erteleme ya da iptal söz konusu değil. Ümit ederim ülkemiz bir daha bu tür kötü olaylar yaşamaz. Bu vesileyle Ankara'da yaşanan saldırıyı bir kez daha kınıyor, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun."
CİHAN
<< Önceki Haber Boks federasyonundan Ankara saldırısına tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER