Bozok Üniversitesi'nden 'Yeni Türkiye İslami İlimler Vizyonu' konulu seminer


Yozgat Bozok Üniversitesi Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi tarafından akademik etkinlikler kapmasında 'Yeni Türkiye'de İslami İlimler Vizyonu' konulu konferans düzenlendi.

Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi Çamlık Salonu'nda düzenlenen konferansa Üniversite Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kadir Özköse, Prof. Dr. Hikmet Şelli Aybar, Prof. Dr. Tamer Uçar, fakülte dekanları, daire müdürleri öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan YÖK Yürütme Kurulu Üyesi, Prof. Dr. İbrahim Hatiboğlu, İslami ilimleri tahsil etmenin bir ibadet olduğunu söyledi. Hatiboğlu, "Yeni Türkiye'de İslami İlimler Vizyonu dendiğinde, dünya menfaatlerinin arkada bırakıldığı, dini ilimlerin geçmiş kadim emanetlerinin tekrar geri alınarak özümsenerek yoğrulduğu, bizi dönüştürmesine müsaade edildiği ve arkasından da üretilerek yeni nesillere aktarıldığı bir yapının içerisinde olmak demektir. Bu yapıyı sağlamak mümkün olduğunda o zaman yeni Türkiye'nin geleceğinden bahsedebiliriz. Bizler hayatımızda bir niyet değişikliği yaparak 'ben bu dini ilimleri doğru düzgün tahsil edeceğim, önce kendim, sonra etrafım, sonra benden yardım isteyen insanlara bu ilahiyat vizyonunu doğru düzgün aktaracağım ve kulluğumu dini tebliğ ederek tahakkuk ettireceğim' dediğimiz zaman görev bilincimizin farkında olabiliriz ve işte o zaman başarımız için lütfu ilahi tecelli eder." dedi.

Konferans sonrası Rektör Prof. Dr. Karacabey ve Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Yılmaz, konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. İbrahim Hatiboğlu'na günün anısına plaket ve çeşitli hediyeler takdim etti. seminer-1961549.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Bozok Üniversitesi'nden 'Yeni Türkiye İslami İlimler... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER