BTSO ve Uludağ Üniversitesi, firmalara iş güvenliği eğitimi verecek


Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Uludağ Üniversitesi ile birlikte firmalara iş güvenliği eğitimi vermek üzere protokol imzaladı.

Oda merkez binasında düzenlenen programda BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, BTSO ve Uludağ Üniversitesi arasındaki işbirliğini güçlendirecek protokole imza attı. Protokolde BTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Fahrettin Gülener ve Cüneyt Şener, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan, MESYEB Genel Müdürü Ramazan Karakök de hazır bulundular.

"İŞ KAZALARINI MİNİMUMA İNDİRMEK İSTİYORUZ"

Yapılacak çalışmalarla iş güvenliğini arttırırken mesleki kazaları azaltmayı hedeflediklerini ifade eden BTSO Başkanı İbrahim Burkay, işletmelerde zorunlu olan temel iş sağlığı ve güvenliği eğitim süreçlerine destek olmak istediklerini belirtti. Çalışma şartları bakımından risk barındıran sektörlerde iş kazalarının önlenmesine dönük önemli bir eğitim programı düzenleyeceklerini belirten Burkay, "Bursa'daki iş kazalarını minimuma indirecek adımlar atmaya devam edeceğiz. Yapılacak olan eğitimler sayesinde firmalarımıza iş kazaları konusunda önemli bilgiler sunulacak. Diğer taraftan ise BTSO MESYEB ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu da sınav ve belgelendirme süreçlerinde birlikte çalışmalar yürütecek. Yapılan bu örnek işbirliğinin Bursa iş dünyamız için çok önemli faydalar üreteceğine inanıyorum." diye konuştu.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay da BTSO ile yaptıkları her işbirliğinin hem üniversiteye hem de kent ekonomisine büyük değer sağladığını ifade etti. Bursa'nın gelişmesi için kent dinamiklerinin her zaman işbirliği içinde olması gerektiğine dikkat çeken Ulcay, firmalara her zaman akademik ve bilimsel alanlarda destek vermeye hazır olduklarını vurguladı.

BTSO üyesi firmalara yönelik iş güvenliği eğitimlerinin yanı sıra, yapılan bir diğer protokolle MESYEB ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu arasında da işbirliği sağlanmış oldu. Protokol sayesinde, mesleki yeterlilik ve belgelendirmeye ilişkin süreçlerde, MESYEB adına teorik ve uygulamalı eğitimler, soru bankası oluşturma, sınavların gerçekleştirilmesi ve değerlendirilmesi aşamalarında Uludağ Üniversitesi'nden akademik destek sağlanacak.

CİHAN
<< Önceki Haber BTSO ve Uludağ Üniversitesi, firmalara iş güvenliği... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER