Bu afişler olay oldu!

Yasal süre bitmeden seçim tarihini ilan eden Erdoğan’ın, asıl niyetinin AKP’yi iktidarda tutmak olduğu belli oldu. Anaların gözyaşını dindirmek de çözüm süreci de AKP afişlerinde kaldı.

Bu afişler olay oldu!

Türkiye’de görülmemiş bir siyasi süreç yaşanıyor. Yasal takvim devam etmesine rağmen, CHP lideri Kılıçdaroğlu’na hükümeti kurma görevi vermeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Cuma namazı çıkışında “1 Kasım’da inşallah tekrar seçim yaşanacak” açıklaması yaptı. Erdoğan, “7 Haziran bir umuttu ama seçimden sonra arzu edilmeyen çok çok çirkin olaylar oldu” diye konuştu.

1 KASIM’DA DA AYNI SEÇiM AFiŞlERiNi KULLANABİLECEKLER Mi?
 
AKP, 7 Haziran öncesinde ne vadettiyse tersi oldu… seçim sloganları şimdi alay konusu oluyor. Nedeni ise, yaşanan terör ortamı ile o sloganlar arasındaki çelişki... “çözüm süreci başladı, anaların gözyaşı dindi. onlar konuşur AKP yapar” ve “Ohal kalktı baskılar bitti. Köyümde özgürce yaşıyorum. onlar konuşur AKP yapar” gibi sloganlar, seçim sonrasında birer fiyaskoya dönüştü.

ERKEN SEÇİME GÖTÜRÜYOR

Cumhurbaşkan'ı Erdoğan, 7 Haziran'dan sonra ısrarla gündemde tuttuğu erken seçimin tarihini açıkladı: 1 Kasım 2015...  

Teamüller gereği CHP'ye Hükümet kurma görevi vermesi gereken Erdoğan, kapıları kapattı. Erdoğan, "Beştepe'nin adresini bilmeyenlere hükümet kurma görevini vermeyeceğini" söyledi. Ülkeyi erken seçime götüreceğini açıklayan Erdoğan, Seçim Hükümeti’nin kurulacağını da ifade etti. Hükümet kurulması için sadece AKP'ye görev veren Erdoğan, koalisyonun hükümetinin kurulamamasından dolayı da siyasi partileri suçladı. 
 
Erdoğan, "Seçim sürecine giriyoruz. Cumhurbaşkanının yetkileri bellidir. Cumhurbaşkanı olarak yetki alanlarımı biliyorum ve bu alanlarımı sonuna kadar kullanmak durumundayım, zaman kaybetme peşinde olmadım olamayacağım. Ben görevi verdim netice alabildiler mi alamadılar?" dedi.
 
CHP’YE GÖREV VERMEDİ  

Cumhurbaşkanı, teamüllere uymadı; CHP'ye hükümet kurma görevi vermedi, gerekçesini de "O zat Beştepe’yi tanımıyorum, gitmem derken, Beştepe’yi tanımayanı Beştepe’ye niye çağırayım? Zaman kaybetmeye gerek var mı?” cümleleriyle açıkladı. 

SEÇİM HÜKÜMETİ KURULACAK...

Türkiye'yi 1 Kasım'a seçim hükümeti götürecek. Seçim hükümetinin çerçevesini de çizen Erdoğan,"Kimi görevlendirirsem görevlendireceğim kişi de burada seçim hükümetini parlamento içinden gerekirse dışında almak suretiyle kabineyi oluşturur ve seçime gideriz. Şu andaki süreç budur" dedi. 

MİLLET GAZETESİ 
<< Önceki Haber Bu afişler olay oldu! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER