Bu iddia doğruysa durum vahim!

Terör örgütü PKK’nın, Suriye’de Ayn-el Arap’ta büyük bir imalathane kurarak Katyuşa füzelerinin üretimine başladığı iddia edildi.

Bu iddia doğruysa durum vahim! - Katyuşa füze

Video: Arşiv

Yeniçağ Gazetesi Ankara temsilcisi Ahmet Takan, Atatürk Havalimanı’na düzenlenen hain saldırının ardından IŞİD ve PKK’nın terör eylemlerini daha da artıracağı yönünde raporlar bulunduğunu yazdı. Yazısında PKK’nın, Suriye’de Ayn-el Arap’ta büyük bir imalathane kurarak Katyuşa füze üretimine başladığını ifade eden Takan, örgüte bir yandan sürekli silah ve para yardımı yapılırken, kamplarda da sürekli olarak patlayıcı eğitimi verildiğini aktardı.

İşta Takan’ın yazısının ilgili bölümü:

Yaklaşık 2 buçuk 3 aylık süreden beri terör örgütü IŞİD’in havalimanlarına yönelik eylemler planlandığına dair ilgili devlet birimleri istihbarat raporları ile uyarıyordu. Bunlar arasında, “IŞİD’in uçak kaçırma eylemi yapacağına” dair de çok önemli duyum ve analizler vardı. Atatürk Havalimanı’na düzenlenen hain saldırının ardından Ankara’da, hem IŞİD’in hem de PKK’nın eylemleri daha da artıracağı yönünde değerlendirmeler yapıldı. Bu noktada terör örgütü PKK’nın “kurumsal” faaliyetleri ile ilgili Ankara’da masada duran raporlardan kısa bölümleri dikkatlerinize sunmak isterim. Şöyle;

“Terör örgütü PKK, Suriye’de Ayn-el Arap’ta büyük bir imalathane kurdu. Katyuşa füze üretimine başladılar.”

“PYD/PKK, IŞİD ile mücadele için verilen silahları Türkiye’ye sokuyor.”

“PKK, Irak Haftanin alanına telsiz telefon sinyallerini kesen, Mayıs ayında, yüksek maliyette cihaz aldı. Aynı cihazdan 2 tane daha Haziran ayı içinde satın alınarak Haftanin’e getirildi.”

BTÖ, militanlarını içerideki ve dışarıdaki kamplarda mayın ve EYP konusunda sürekli eğitiyor.”

Mısır, Kahire Hükümetinin Nisan 2016’dan beri BTÖ’ye yaptığı silah ve para yardımı devam ediyor.”
<< Önceki Haber Bu iddia doğruysa durum vahim! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER