Bu özelliğine çok şaşıracaksınız

Vodafone Arena’nın güvenliği için 20 milyon lira harcandı. Tam 784 kamera, taraftarı saniye saniye takip edecek. Olay çıkartanlar stattaki nezarethaneye atılacak.

Vodafone Arena'nın duygulandıran tanıtımı

Beşiktaş'ın yeni stadı Vodafone Arena'nın açılışına saatler kaldı. Birçok yeniliği içinde barındıran, Türkiye'nin ilk akıllı stadında sıra dışı bir özellik de hayata geçecek. Buna göre maçta olay çıkartan taraftarlar yandı. Zira stat tam 784 kamera ile izlenecek. Olay çıkarttığı tespit edilen holiganlar hemen nezarethaneye atılacak. Evet yanlış okumadınız. Statta bazı tribünlerin altına nezarethaneler yapıldı.

GÜVENLİĞE 20 MİLYON LİRA

Özgür Düşünce'den Behram Kılıç'ın haberine göre Beşiktaş Basın Sözcüsü Metin Albayrak ve Stat Direktörü Ahmet Ateş ile birlikte statta alınacak güvenlik önlemleri ile ilgili basın tanıtımı yaptı. Albayrak, statta kuş uçurtmayacaklarını söyledi. Kısaca taraftarlar sadece lavaboya giderken kameraların denetiminde olmayacak. Normal statlarda güvenliğe 4-5 milyon lira harcanırken Arena için tam 20 milyonluk harcama yapıldı.

YÜZ TANIMA SİSTEMİ

Albayrak, Vodafone Arena'nın Türkiye'de tek güvenlik odasına sahip stadyum olduğunu da belirtti. Statta bulunan güvenlik odasının en önemli özelliği yüz tanıma sistemine sahip olması. Arena'da küfür edenler veya taşkınlık çıkaranlar tek tek tespit edilecek ve o kişinin cep telefonuna bir uyarı mesajı gidecek. Eğer taşkınlığa devam ederse polis tarafından anında tribünden alınıp aşağıdaki nezarethaneye atılacak

CEZALAR SONA ERECEK

Metin Albayrak, geçtiğimiz sezonlarda seyirci taşkınlıkları ve küfürler yüzünden en çok ceza alan kulübün Beşiktaş olduğunu hatırlatarak bu sistem sayesinde artık eskisi gibi ceza almayacaklarını da söyledi. Stat Direktörü Ahmet Ateş ise Vodafone Arena'da uygulayacakları bu sistemle sahaya atlamak isteyenlerden, kendi yerine oturmayanlara, küfür edenlerden taşkınlık çıkaranlara kadar bütün herkesi tanımlayıp bu kişilerin tüm bilgilerini yönetime rapor edeceklerini açıkladı.

İlk nezarethane nerede yapıldı?

Stadyumlarda ilk nezarethane Almanya'nın Nürnberg takımının maçlarını oynadığı Grundig Stadı'nda yapıldı. 2006 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan 50 bin kişilik Grundig Stadı'nda sadece 14 kamera bulunuyordu.

Kaynak: Özgür Düşünce
<< Önceki Haber Bu özelliğine çok şaşıracaksınız Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER