Budak: Bütün muhalif sesleri kısma operasyonu


CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Zaman Gazetesi'ne kayyım atanmasını eleştirdi. Bu olayların daha önce de yaşandığını, bütün muhalif sesleri kısmanın artık sıradan bir hale geldiğini belirten Budak, "Bunların bir de her birini suç örgütü olarak suçlamaları da ülkenin nereden nereye geldiğini gösteriyor. Söylenecek çok fazla bir şey yok. Kayyım atıyorsunuz sonra kapatıyorsunuz. Bütün muhalif sesleri kısma operasyonu." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Zaman Gazetesi'ne kayyım atanmasını değerlendirdi. Bu olayların daha önce de yaşandığını, bütün muhalif sesleri kısmanın artık sıradan bir hale geldiğini belirten Budak, "Bunları bir de her birini suç örgütü olarak suçlamaları da ülkenin nereden nereye geldiğini gösteriyor. Söylenecek çok fazla bir şey yok. Kayyım atıyorsunuz sonra kapatıyorsunuz. Bütün muhalif sesleri kısma operasyonu." ifadelerini kullandı.

Boydak Holding yöneticilerinin gözaltına alınmasına da değinen Budak, şunları söyledi: "Arkadaşlarımız onlar. Çeşitli dönemlerde mesaimiz de oldu onlarla. Üniversiteden de arkadaşım. Bunların ne kadar vatansever olduğunu ülkeye ne kadar bağlı olduklarını, onları yakınen tanıyan biri olarak biliyorum. İş dünyasına bu tür baskınlarla göz dağı verip sindirme operasyonu yapıyorlar. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Bir hukuk devletinde olabilecek bir şey değil. Hukukun ne kadar ayaklar altına alındığının net göstergesi. Böyle bir ülkeye ne yabancı yatırımcı ne içerideki yatırımcı yatırım yapar. Yatırımlarınızın garantisi yok. Yatırımların garantisi başta hukuktur. Hukuk devletlerinde yatırımla zenginleşmiştir. Demokrasinin olduğu ülkelerde zenginlik artmıştır. Siz böyle yaparsanız bu ülkede bu kadar yoksul, bu kadar işsiz bu kadar düşük gelir seviyesinde milyonlar yaşıyor. Bu insanların geleceklerini karartan operasyonlar bunlar. Baskın yapacaksın, içeriye atacaksın, sindireceksin, korkutacaksın ve o ülkeyi yöneteceksin. Böyle bir şey yok. Bunun adına ne demokrasi denilebilir ne de hukuk devleti denilebilir." CİHAN
<< Önceki Haber Budak: Bütün muhalif sesleri kısma operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER