Fransız basını: Erdoğan'a muhalif gazeteye kayyım atandı


Zaman gazetesine hukuksuz kayyım atanması Fransa'da geniş yankı buldu. Fransız medyası, Erdoğan'a muhalif her kesimin susturulmaya çalışıldığını yazdı.

Fransız haber ajansı AFP, Zaman gazetesine kayyım atanmasını flaş olarak abonelerine aktardı. Haberde, Türkiye'de Eroğan'a muhalif önemli bir gazeteye kayyım atandığı belirtildi.

Fransa'nın dünyaca ünlü gazetesi Le Monde, devlet tarafından "kayyım" atanan Zaman gazetesinin yolsuzluk skandalından sonra devleti yıkmak için paralel devlet kurmakla suçlanan Gülen hareketine yakın olduğunu aktardı.

Sabah saatlerinde Boydak holdinge yapılan baskına da değinen gazete, Gülen hareketine finansal destek verdiği iddiasıyla Boydak holdingin 4 yöneticisinin gözaltına alındığını, terör suçlamasıyla bilgisayar ve belgelere el konulduğunu yazdı. Ayrıca 2015 yılında İpekKoza Holding'e de baskın yapılarak televizyon ve gazetelerine de dahil olmak üzere gruba el konulduğunu yazdı.

Sağ eğilimli gazete Le Figaro ise Zaman gazetesine aleni bir mahkeme kararıyla kayyım atandığını duyurdu. Le Figaro Zaman grubunun 2013 yılında Tayyip Erdoğan ve çevresini ilgilendiren büyük yolsuzluk olaylarının ortaya çıkmasından sonra önce hedef seçildiğini daha sonra da hükümeti devirmek ve komplo kurmak suçundan terörizmle suçlandığını yazdı. Hükümete yakın sol görüşlü Liberation gazetesi ise Zaman grubunun, daha önce de birkaç kez soruşturma geçirdiğini hatırlattı. CİHAN
<< Önceki Haber Fransız basını: Erdoğan'a muhalif gazeteye kayyım atandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER