Bugün Gazetesi muhabirleri, Pak Medya İş'te ortak açıklama yaptı


Bugün Gazetesi'nden işten çıkarılan basın mensupları, Pak Medya İş Genel Başkanı İsmail Topçuoğlu ile birlikte sendika genel merkez binasında ortak basın toplantısı düzenledi.

Bugün Gazetesi Muhabiri Hasan Bozkurt, işten çıkarılmalarına ilişkin, "İşimize son verildiği andan itibaren bütün arkadaşları dostları, akrabaları, gazeteci arkadaşları yalnız bırakmadılar. Telefonla olsun, ziyaretle olsun. Bu sadece belirli medya kuruluşunda çalışan arkadaşlardan değil, bugün yandaş diye tabir edilen basın kuruluşlarından dahi mesleki dayanışma altında bütün arkadaşları aradılar. Bunlar içinde bir arkadaş telefonu açar açmaz, 'benim bir maaşım var bunu paylaşırız, üzülmeyin' dedi. Bunu sadece ben yaşamadım, bütün arkadaşlar yaşadı." dedi.

Yapılan zulümlerin herkes tarafından görüldüğünü, sadece insanların bu durumu açıktan söylemeye korktuklarını vurgulayan Bozkurt, "Yandaş medyadan bile arkadaşlarımız telefonla arıyorlar, üzüntülerini belirtiyorlar. Ben bunun için mesleki dayanışma gösteren herkese teşekkür ediyorum. Burada fikirler farklı olabilir ama tek dert gazetecilik, biz gazetecilik yapmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

PAK MEDYA İŞ: İŞTEN ÇIKARILAN ÇALIŞANLAR İÇİN BANKA HESABI AÇACAĞIZ

Pak Medya İş Genel Başkanı İsmail Topçuoğlu ise bu olaylar yaşandığında çoğu yerden geçmiş olsun telefonları aldıklarını söyledi. Ulusal medyadan, yerel medyadan birçok kişinin aradığını dile getiren Topçuoğlu, yaşanılan olayların hukuki altyapısını olgunlaştırmaya çalıştıklarını vurguladı. Topçuoğlu, şöyle devam etti: "Arkadaşlar şunu söylüyor. Arayan arkadaşlar diyor ki bankada bir hesap açsanız da işten atılan arkadaşlardan zor durumda olan varsa, kendi aramızda bunu çözsek diyorlar. Bugün doğru ve dürüst habercilik yapanların nerede olduğunu gösteriyorlar. Böyle bir telefon gerçekten duygulandırdı. Buna benzer uygulamayı yapmaya çalışacağız, bunun altyapısını oluşturmaya çalışıyoruz."

"TELEFON KULAKTA, TALİMATLA İŞ YAPIYORLAR"

Kayyumun hiçbir zaman bir genel yayın yönetmeninin işine karışmaması gerektiğini işaret eden Topçuoğlu şunları ekledi: "Kayyum hiçbir zaman için bir genel yayın yönetmenin işine karışamaz, yayına yön verme gibi bir durumu olamaz. Çünkü Anayasa'nın 30. Maddesinde açık bir şekilde yazıyor. 'Suç işlemiş dahi olsa yayınları engellenemez' diye açık olarak bunu söylüyor. Kayyumların görevi, kötüye gidecek bir şirket varsa bunu düzeltmektir. Ülkemizde şu anda ne yaptığını bilmiyor. İstanbul'a gidip soru sorduğumuzda 'ne iş yaparsın', 'ben kayyumum', kayyumdan başka bir şey bilmiyor sadece ben kayyumum diyor, bu kadar. İşinize son verdim 'ben kayyumum', sizin işe son verme gibi bir yetkiniz yok diyorlar 'ben kayyumum', yönetim kurulu kararını nasıl alacaklarını bilmiyorlar. Sadece telefon kulakta talimatla iş yapıyorlar. Telefon kulakta sadece telefonla atanan kayyum var, kayyumun yaptıklarını adalete, hiçbir şeye sığdıramıyorsunuz."

İRFAN GALİP DUMLU: ÜST AKIL TALİMATIYLA HUKUK DIŞINA ÇIKILDI

Bugün Gazetesi Ankara Haber Müdürü İrfan Galip Dumlu da duygularını "Bizim evimize polis destekli hırsız gireli bir hafta oldu. Hangi üst aklın talimatıyla hukuk dışına çıkıldı, bilmiyoruz ama biz hukuk dışına çıkmayacağız. Öfkemizi örgütleyeceğiz. Desteklerinden dolayı Pak Medya İş'e teşekkür ediyorum." şeklinde dile getirdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Bugün Gazetesi muhabirleri, Pak Medya İş'te ortak açıklama... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER