Bülent Korucu: Saray bir yatırım olarak milletimizin başına gelen bir felakettir

Bülent Korucu:  Saray bir yatırım olarak milletimizin başına gelen bir felakettir

Cumhurbaşkanlığı Sarayı etrafındaki tartışmalar koalisyon pazarlıklarını ve Meclis başkanı seçimini bile gölgede bıraktı.

Yeni fırtınanın sebebi iftar masasının büyüklüğü. 30 kişilik yuvarlak masa espri konusu oldu; karşıdakine tuzluk nasıl uzatılır, masanın üstündeki çiçeği oraya yerleştirebilmenin yolları diye uzayıp gitti. Şaka ciddiye binip maliyetler konuşulmaya başlandığında alışılmadık bir şey yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan ve Saray kaynakları sert açıklamalarla masanın maliyetinin söylendiği gibi olmadığını duyurdu. Umutlandırıcı bir tavıradeğişikliği; yaygın ifadeyle ‘evet ama yetmez'.

Saray'ın mermerlerinin Guatemala ve Hindistan'dan getirildiği ve fahiş fiyatlar ödendiği iddia edildi. Muhalefet, Başbakan Davutoğlu'nun cevaplaması için soru önergesi verdi. Isıtma için harcanan bedelle Bayburt ilinin sıcak bir kış geçirebileceği kahvehanelerde dahi konuşulur oldu. Hiç ses yok. Duvar kâğıtları, peyzaj parası, ithal cam, elektrik gideri, devasa binanın personel maliyeti… Ankara Mimarlar Odası, kıyaslama metoduyla fiyatlama yapıp kamuoyu ile paylaşıyor. Eski dönemden kalma parçalara denk geldiyse ya da söylenenden az rakamlı bir alımsa açıklama geliyor. Derin sessizlikle karşılanan açıklamalar toplumda ‘demek ki doğru' değerlendirmesine yol açıyor. ‘Sükût ikrardandır' diye bir sözümüz var. Bu zaviyeden baktığımızda iftar masası ile ilgili yüksek sesli yalanlama da Saray'ın beklediğinin aksi sonuç doğurabilir. “Yalanlanabilseydi öncekilere de böyle özgüvenli açıklama gelirdi” algısı güçleniyor. O algıyı yıkabilecek tek şey şeffaflık.

(...)

<< Önceki Haber Bülent Korucu: Saray bir yatırım olarak milletimizin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER