Bulgaristan'ın, Ahmet Doğan'a Türkiye'ye giriş yasağı ile ilgili bilgisi yok


Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Onursal Başkanı Ahmet Doğan'ın Türkiye'ye giriş yasağı ile ilgili herhangi resmi bir bilgi olmadığını açıkladı.

Dün çıkan haberler hakkında parlamentoya çağrılan Dışişleri Bakan Yardımcısı Valentin Poryazov, "Dışişleri Bakanlığı, Türk ve Bulgar medyalarında yer alan kararla ilgili resmi bir bilgiye sahip değildir. Türk yetkililerin bize aktardığı herhangi bir bilgi yok." dedi.

HÖH'ten ayrılan Lütvi Mestan'ın tarafını tutan milletvekili Hüseyin Hafızov ise Ahmet Doğan'a Türkiye tarafından bir giriş yasağı uygulanıyorsa, bunun nedeninin Ankara'ya karşı tavır takınmak olduğunu sanmadığını belirtti. Hafızov, "Türkiye aleyhine konuşan ve hareket eden başka siyasetçiler de var, fakat Türkiye'nin onlara giriş yasağı koyduğundan haberimiz yok. Dış politika uzmanı değilim ve Türkiye'nin gerçekten böyle davranmasına bir sebep var mı bilemem. Partner servislerin bizim bilmediğimiz bilgiye sahip olabilirler. " dedi.

"DOĞRUYSA, DOĞAN GERÇEKTEN BULGAR MİLLİ ÇIKARLARINI KORUYOR"

Dün Dnevnik gazetesi, Türkiye'nin Sofya Büyükelçiliği'ne dayandırdığı haberde Ahmet Doğan ile HÖH milletvekili ve medya patronu Delyan Peevski'ye Türkiye'ye giriş yasağı konulduğunu belirtmişti. Konuyla alakalı konuşan Peevski, "Eğer bu doğruysa Ahmet Doğan demek ki gerçekten Bulgar milli çıkarlarını koruyor." sözlerine yer verdi. CİHAN
<< Önceki Haber Bulgaristan'ın, Ahmet Doğan'a Türkiye'ye giriş yasağı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER