'Bunlar tamamen siyasi manevra'

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın fail-i meçhul cinayetleri cemaate bağlama girişimine muhalefetten tepki geldi.

'Bunlar tamamen siyasi manevra'

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2000-2013 yılları arasında işlenen faili meçhul cinayetlerle ilgili dosyalarda hizmet hareketinin bağlantısı olup olmadığını araştırmak üzere çalışma başlattı. Skandal girişime, muhalefet tepki gösterdi. Bunların tamamen siyasi manevra olduğunu söyleyen HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, iktidarı eleştirdi. 

"Cemaati sıkıştırmak için siyasi manevra"

1923 yılında işlenen Ali Şükrü Bey cinayetinden en son Tahir Elçi cinayetine kadar ne kadar fail-i meçhul varsa aydınlatılması gerektiğine dikkat çeken Tan, "Hükümet Fethullah Gülen Cemaati'ni sıkıştırmak için siyasi manevralar yapmak istiyorsa bununla da kamuoyunu kandırmasın. Bir cemaatin üzerine gitmek için fail-i meçhulleri alet etmesin." dedi. 

"Algı operasyonlarıyla bu sorun çözülmez"

Fail-i meçhul cinayetlerin aydınlatılması konusunda ısrarcı olduklarını söyleyen CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ise 24'üncü dönemde cinayetlerin araştırılması için 24 tane önerge verdiklerini ancak hepsinin AKP'nin oylarıyla reddedildiğini belirtti. "Bu konuda samimi olmak gerekir" diyen Gök, "Hükümetin topu taca atan bir anlayışla algı operasyonları yürütmesiyle bu sorun çözülmez." ifadesini kullandı. Fail-i meçhullerin yaşanıyor olmasının hükümetin başlıca sorunu olduğunu belirten Gök, "Bir algı operasyonu ile hükümet, sorumluluktan kurtulmaya çalışacağını zannetmesin" dedi.  


Sinan GİRGİN
Samanyoluhaber.com


<< Önceki Haber 'Bunlar tamamen siyasi manevra' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER