"Bunları asmak şart" diyen AKP'linin dosyası 'klavyenin azizliği' denerek kapatıldı

İçişleri Bakanlığı, CHP’lileri de “bunları asmak şart" diyerek tehdit eden AKP Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı Navi Çokan hakkında, “klavyenin azizliğine uğradığı” ve “yanlış anlaşıldığı” gerekçesiyle soruşturulmasına gerek olmadığına karar verdi.

SHABER3.COM

İçişleri Bakanlığı, CHP’lilere idam tehdidinde bulunan AKP’li Şanlıurfa Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı Navi Çokan hakkında 'klavyenin azizliğine uğradığı ve yanlış anlaşıldığı' gerekçesiyle disiplin yönünden herhangi bir ceza tayinine gerek olmadığına karar verdi.



Çokan, Facebook hesabındaki paylaşımda, CHP’liler için “bunları asmak şart” ifadesini kullanmıştı. Çokan’ın skandal sözlerini kamuoyuna duyuran CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, akabinde İçişleri Bakanlığı’na dilekçeyle başvurarak, “Uyması Gereken Tarafsızlık Ve Devlete Bağlılık, Sadakat İlkesine Aykırı Davranış” gerekçesiyle Çokan hakkında disiplin soruşturması talebinde bulunmuştu. Soruşturma süresince Çokan görevinden alınmıştı.

Çokan, söz konusu paylaşımında şu ifadeleri kullanmıştı: “Bu ülkeye atandığı günden beri bu ülkenin insanına dayatmacı politikasını her fırsatta sürdürmeye devam eden CHP gibi bir lanet parti yeryüzünde var mıdır? Bu sefer ciğerlerimizi hedef alan politikalar peşinde, bunları asmak şart.”
 
DOSYASI İŞLEMDEN KALDIRILDI

Tanal’ın İçişleri Bakanlığı’na sunduğu şikayet dilekçesine aylar sonra yanıt geldi. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olan Navi Çokan hakkındaki idari soruşturmanın sonucu, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü adına Şanlıurfa Valiliği İdari ve Denetim Müdürlüğü tarafından CHP’li Tanal’a yazılı olarak bildirildi. Buna göre, AKP’li Belediye Başkan Yardımcısı Çokan hakkında “disiplin yönünden herhangi bir ceza tayinine gerek olmadığına” karar verildi. Çokan’a yönelik disiplin soruşturmasına ait işlem dosyası da işlemden kaldırıldı.

“KLAVYENİN AZİZLİĞİNE UĞRADI” SAVUNMASI

Bakanlık, Navi Çokan hakkında Devlet Memurları Disiplin Yönetmeliği’nin Disiplin Amirleri başlıklı 5. maddesinin F fıkrası kapsamında disiplin yetkisine haiz olduğu gerekçesiyle Akçakale Belediye Başkanlığı’nca gerekli soruşturmanın yapılmasını istedi. Yürüttükleri soruşturmanın neticesini Şanlıurfa Valiliği’ne bildiren Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, Facebook’ta numaralandırdığı iki ayrı paylaşımda CHP’lileri idamla tehdit eden Çokan’ın, “klavyenin azizliğine uğradığını” iddia etti. Başkan Yalçınkaya, Çokan’ın yanlış anlaşıldığını savunarak, “yanlış anlaşılmanın 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 125. Maddesinde disiplin suçu sayılan fiiller arasında sayılmadığını, bu konunun karşılığı olarak herhangi bir cezai müeyyide bulunmadığını” belirtti.

Çokan’ın geçmiş çalışma ve sicillerinin olumlu olduğunu savunan Yalçınkaya, mahkemenin Çokan için beraat kararı verdiğini belirterek, “657 sayılı Devlet Memurları ve 4482 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkındaki Kanun’un ilgili maddelerine göre ceza tayinine gerek olmadığından dosyanın işlemden kaldırıldığını” aktardı.
<< Önceki Haber "Bunları asmak şart" diyen AKP'linin dosyası 'klavyenin... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER