Burak Yılmaz Demba Ba’yı üzdü

Çin Süper Ligi'nde milli futbolcu Burak Yılmaz’ın forma giydiği Pekin Guoan takımı, eski Beşiktaşlı Dembaba’nın forma giydiği Shanghai (Şanghay) Shenhua takımını 2-1 yendi.

Burak Yılmaz Çin'deki ilk golünü attı

Video: Arşiv

Sezon başında Çin’in Beijing (Pekin) Guoan takımınına transfer olan Milli futbolcu Burak Yılmaz ‘ın 17 numaralı formasıyla mücadele ettiği karşılaşma, Pekin Guoan’ın 2-1’lik üstünlüğüyle sona erdi. Burak Yılmaz, maçın 54. dakikasında oyuna girdikten sonra ev sahibi ekibin hücum alanında belirgin etkinliği gözlendi. Pekin Guoan’ın gollerini 66 ve 69. dakikasında Zhang Xizhe kaydetti. Burak Yılmaz, uzatma dakikalarında kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak yerden vuruşu direğin yanından az farkla dışarı gitti.

Maçın ardından yapılan yorumlarda Avrupa Şampiyonası’ndan gelen Burak’ın performansının ise göz doldurduğu ve takıma yeni bir ruh kattığı ifade edildi.

Bu sonuçla ev sahibi takım sezonun 14. maçında kendi evinde galip gelmesini bildi ve puanını 20’ye yükseltti. Shanghai ekibi ise 22 puanda kaldı. Pekin İşçi Stadyumu’nda oynanan maçta konuk takımın tek golünü ise 81. Dakikada Dembaba kaydetti. Pekin Guo’an maçın 83. Dakikasında 10 kişi kaldı. Maçın ardından Burak ve Dembaba birbirlerini tebrik etti ve bir süre sohbet etti.

Maçın ardından konuşan Burak Yılmaz, kazandıkları için çok mutlu olduklarını, önemli bir derbi kazandıklarını belirterek, taraftarın desteği ve oluşturduğu atmosferin kazanmalarında etkili olduğunu dile getirdi.

PEKİNLİLER AVRUPA ŞAMPİYONASI’NDA TÜRKİYE’Yİ DESTEKLEDİ

Öte yandan, Türkiye’nin mücadele ettiği ve Burak Yılmaz’ında bir gol attığı ancak Türkiye’nin elenmekten kurtulamadığı Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Pekinli taraftarlar Burak Yılmaz ile gurur duydu. Burak Yılmaz,  Pekin Guoan’da oynayan ve Avrupa Şampiyonası’nda forma giyen ilk futbolcu olarak Çinli takımın tarihine geçmiş oldu.

MuhabirAjans
<< Önceki Haber Burak Yılmaz Demba Ba’yı üzdü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER