Bursa Endüstri Zirvesi'nin açılışı gerçekleştirildi

Bursa Endüstri Zirvesi'nin açılışı gerçekleştirildi

Bursa'da, beş fuarı içinde barındıran ve üretim yapan makineleri üreten makinelerin sergilendiği Bursa Endüstri Zirvesi'nin açılışı, TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Fuarın açılında konuşan TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, 2015 yılının son fuarını gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bursa Endüstri Zirvesi imalat sanayinin her evresini, imalat süresini temsil eden bir zirve. Bu zirve endüstriyi tek çatı altında topluyor. Üretimin her safhasında kullandığımız makineleri, savunma sanayinden uzay havacılık, medikal ekipmanlardan tarım ve gıda makinelerine kadar her sektörde üretim yapan makineleri yapan makineler fuarda sergileniyor." dedi.

Durgun geçen bir dönemden sonra bütün sektörün bu fuarı beklediğini anlatan Ersözlü, "Ertelenen ve beklenen alımlar bu fuarda olacak. 10 bin liradan 1,5 ve 2 milyon liraya kadar farklı dilim içinde takım tezgahları makineler fuarda yer alıyor." şeklinde konuştu.

"MAKİNA SEKTÖRÜ POZİTİF AYRIMCILIK YAPILARAK ÖNCELİKLENMELİ"

Makina İmalatçıları Birliği (MIB) Yönetim Kurulu Bakanı Sevda Kayhan Yılmaz ise Bursa Endüstri Zirvesi'nin kendileri için çok önemli bir buluşma noktası olduğunu belirterek, "Yılı bu şekilde kapatıyoruz. Yeni yılda daha etkin ve güçlü, bekleyen yatırımlarımızın pazara yansıması beklentisi ile fuarda 30'a yakın üyemiz yer alıyor. Makina çok önemli bir sektör. Dünyada petrol ve türevlerinden sonra en büyük pazara sahip, 4 trilyon bir pazarı var. Ama maalesef Türkiye'nin bu pazardan aldığı pay sadece yüzde 1, hatta yüzde birinde altında. Bunu artırmak lazım. Çünkü gelişmek için diğer örneklere bakarsanız tamamı makineden geçiyor. O nedenle bu sektörün pozitif ayrımcılık yapılarak gerekirse önceliklenmesi gerektiğine inanıyoruz. Makina İmalatçılar Birliği olarak da çok yakında 'Yeni Teşviklerde Ne Bekliyoruz' diye bir dosya hazırlayacağız ve bu dosyanın içeriğinde bu sektörün nasıl öne çıkarılabileceğini açıklayacağız." şeklinde konuştu.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol ve misafirler fuarı gezerek makineleri inceledi.

FUAR'A 45 ÜLKEDEN KATILIM VAR

Bursa Endüstri Zirvesi Fuarları, 7 ayrı salonda 21 ülkeden 605 firma ve firma temsilciliğinin katılımı ile 40 bin metrekare alanda hazırlandı. 2014 yılında 42 bin 351 kişi tarafından ziyaret edilen fuar için bu yıl 40 ülkeden 45 bin profesyonel ziyaretçinin gelmesi bekleniyor. Fuarlara Türkiye dışından Güney Kore, Çin, İtalya ve Japonya'dan da firmalar katılıyor. Ayrıca fuar kapsamında ikili iş görüşmeleri yapılacak. Fuarlar 10-12 Aralık 2015 tarihlerinde 10.00-19.00 saatleri arasında 13 Aralık 2015 tarihinde ise 10.00-18.30 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
CİHAN
<< Önceki Haber Bursa Endüstri Zirvesi'nin açılışı gerçekleştirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER