Global Rekabet Zirvesi Manisa'da düzenlendi

Global Rekabet Zirvesi Manisa'da düzenlendi

Danışmanlık şirketi CGN Global'in, "CGN ile Global Rekabet Zirvesi", Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde (MOSB) düzenlendi. Global rekabette değer zinciri yönetimi ve üretimde mükemmelliğin önemi konularının tartışıldığı zirvede, Manisa'nın önde gelen şirketlerinin yöneticileri, 2015 yılını değerlendirerek 2016 eylem planlarını oluşturdu.

MOSB'nin konferans salonunda, MOSB Sanayicileri Derneği (MOBSANDER) Yönetim Kurulu Üyesi Rahim Renan Çapra'nın konuşmasıyla açılan zirvenin, "Global Rekabette Üreticilerimizin Güçlü ve Zayıf Yönleri, Yakalayabilecekleri Fırsatlar" konulu oturumuna, CGN Global Avrupa Başkanı Kayra Kakçıoğlu'nun, "Global rekabette Türkiye'nin, Avrupa'nın en büyük üretici ülkesi olmaması için hiçbir engel yok." sözü damga vurdu. KOSGEB Manisa Müdürü Levent Arslan, NPower Enerji Sistemleri Genel Müdürü Kaya Korkmaz ve Sun Holding Finans Yönetimi Başkanı İlknur Rodoplu tarafından da desteklenen bu konuşmadan sonda global rekabette Türkiye'nin kuvvetli olduğu noktaların daha da güçlenmesi için yapılabileceklerle Türk sanayicilerinin iş yapma kültürlerinden kaynaklanan zayıflıkları tartışıldı.

Tekstil, ağır sanayi ve danışmanlık sektörlerindeki trendlerin de masaya yatırıldığı zirvede tedarik ve müşteriye cevap verme sürelerinin azaltılması, küresel ekonomi gücünün Asya'ya kayıyor olması ve büyük veriden faydalanılması, Türk üreticilerinin 2016 yılında şirket stratejilerine dahil etmeleri gereken konular olarak öne çıktı. Küresel rekabette operasyonel danışmanlığın önemine de dikkat çekilen zirvede konuşan Mercan Makina Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Uyar, almış oldukları operasyonel danışmanlık hizmetinden örnek vererek, üretimleri yüzde 60 oranında artmasına rağmen ilerlettikleri verimlilikleri sayesinde, yeni çalışana ihtiyaç duymadan talebi nasıl karşıladıklarını anlattı.

Finans Yönetimi Başkanı Rodoplu da almış oldukları danışmanlık hizmetlerinin desteğiyle fason üreten bir şirketten katma değeri yüksek, ar-ge destekli tekstil ürünleri üreten bir şirket haline geldiklerini, kriz dönemleri de dahil olmak üzere son yedi yıldır ortalama yüzde 15'in üzerinde büyüme kaydettiklerini söyledi. Yalın üretimin ve yalın düşünmenin önemine değinmek üzere CGN Global danışmanı Christian Nkana tarafından yapılan "Plug-game" adlı simülasyon çalışmasıyla sona eren zirvenin, önümüzdeki dönemde Türk sanayisinin önemli şehirlerinde de düzenleneceği bildirildi. CİHAN
<< Önceki Haber Global Rekabet Zirvesi Manisa'da düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER