Bursalı incir üreticileri analiz laboratuarlarını gezdi


Bursa Osmangazi Ziraat Odası, Antalya Growtech 2015 Tarım Fuarı kapsamında analiz laboratuarlarına gezi düzenleyerek üyelerini, toprak, yaprak ve su analizleri konusunda bilgilendirdi.

Osmangazi Ziraat Odası Başkanı Hakan Ekim, gezi hakkında şu bilgileri verdi: "Gezimize anlaşmalı olduğumuz Laben Laboratuvarı'ndan başladık. Üreticilerimizin toprak, yaprak ve su analizleri hakkında bilgi sahibi alması sağlandı. Yetiştiricilikte yapılan hatalar, iyi bir bitki beslemenin yetiştiriciliğe yaptığı katkılar anlatıldı. 3 gün süren gezimizde Antalya Growtech Fuarı haricinde, Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (BATEM) ziyareti, Kocayatak Fidanlık Tesisleri gezi ve incelemesi yapıldı. Dönüş yolculuğunda Aydın Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsü ziyaret edildi. Bursa'mız için önem taşıyan Bursa Siyah İnciri'nin yetiştiriciliği hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Bu bağlamda incir üreticilerimize faydalı olmaya çalıştık."

İki araştırma enstitüsü, bir analiz laboratuarı ve fuar ziyareti ile üreticilere faydalı olmaya çalıştıklarını belirten Ekim, araç desteği için Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

Ekim, Bursa Siyah İncir üreticileri için yarın Bursa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde "Bursa Siyah İncir Yetiştiriciliği" konulu eğitim programı verileceğini sözlerine ekledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Bursalı incir üreticileri analiz laboratuarlarını gezdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER