"Butik üreticiler, güç birliği yapacak"

9 yıl önce Samanyolu Haber

- Zeytindostu Derneği, butik zeytin ve zeytinyağı üreticilerinin birlikte hareket etmesi amacıyla "Butik Zeytinciler Kümelenmesi" projesini başlattı

İZMİR (AA) - Zeytindostu Derneğinin, butik zeytin ve zeytinyağı üreticilerinin birlikte hareket etmesi amacıyla "Butik Zeytinciler Kümelenmesi" projesini başlattığı bildirildi.

Derneğin yönetim kurulu üyesi ve proje koordinatörü Mücahit Kıvrak, açıklamasında, benzer yapıdaki küçük çaplı üretim yapan firmaları, tek başlarına fiyat ve tanıtım anlamında esnek hareket edemediklerini ifade etti.

Projeyle bir araya gelen butik üreticilerin, yurt içi ve dışında fuarlara birlikte katılabileceğini belirten Kıvrak, şunları kaydetti:

"Kümelenmeye katılan firmalar, eşit şekilde ve kalitede tanıtıma destek verecek. Bir firmanın 100 litre zeytinyağı hiçbir şeydir ancak 10 firmanın bin litresi, belki de bir marketin yıllık yağ ihtiyacıdır. Öte yandan butik üretici olarak derneğimize üye olan ve üye olmayan her bir firmanın birlikte hareket edebileceği bu platformun hedefleri, birlikte pazar tanıtımı yapma, maliyetlerin azaltılması için toplu alım yapma ve birlikte kazanmaya yönelik olacak. Son yıllarda başta TÜBİTAK olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşları, desteklemelerini kümelenmelerini tamamlayan ve birlikte hareket eden firmalara vermektedir."

Kıvrak, butik markaların ürünlerinin, dernek ekibince kontrol edildikten sonra şişelerin üzerilerine bandrol uygulanacağını aktararak, projeyle gerçekleştirilmesi planlanan diğer hedeflerin ise şunlar olduğunu bildirdi:

"Böylece tüketiciler, kimyasal ve duyusal analizlerden geçmiş zeytinyağlarını kullanacak. Butik üreticilerin sezon öncesinde ürünlerinin bitmesi durumunda, kendilerine en yakın butik firmadan ürün temin edilmesi sağlanacak. Böylece ürününü bitiren diğer butik firmanın da ürününün kalmamasını sağlayacak. Birlikte hareket ederek stok maliyetlerinin de azaltılması sağlanacak."

Şimdiden 20’ye yakın butik firmanın projeye katılmak için başvuruda bulunduğuna değinen Kıvrak, firmalara, projeye katılmaları çağrısında bulundu.