Büyükbaş hayvanların sonbahar aşısı tamamlandı

Büyükbaş hayvanların sonbahar aşısı tamamlandı

Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nün 2015 yılı Hayvan Hastalık ve Zararlıları İle Mücadele Programı gereği Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce merkez ile 8 ilçede büyükbaş hayvanlar için sonbahar şap aşısı yapımı tamamlandı.

Toplam 52 bin 290 adet büyükbaş hayvan programa alınmış olup, 2 ay süren kampanya döneminde 47 bin 333 adet büyükbaş hayvan şap hastalığına karşı, 32 bin 740 adet hayvan da sığır çiçeği hastalığına karşı aşılandı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce, büyükbaş hayvan varlığının yüzde 90.52'si şap hastalığına, yüzde 65.48'i sığır çiçeği hastalığına karşı aşılandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, "İl Müdürlüğü olarak hayvan hastalıkları ile etkin bir mücadele yürütmekteyiz. Ekiplerimiz bu alandaki özverili çalışmalarla hastalıkların yaygınlaşmasını önlemektedirler. Şap hastalığı çift tırnaklı hayvanların akut seyirli, çok bulaşıcı ve zoonotik karaktere sahip viral bir enfeksiyonudur. Hastalığın bulaşma oranı yüksek olup, hassas hayvan topluluklarında yüzde 100'e kadar ulaşabilmektedir." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Büyükbaş hayvanların sonbahar aşısı tamamlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER