Büyükşehir'den Muttalıp'a 12 milyonluk yatırım

Büyükşehir'den Muttalıp'a 12 milyonluk yatırım

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, alt yapı olarak bugüne kadar eksik kalan Muttalip Mahallesi ve bölgesinde alt yapı çalışmalarına başladı. Büyükşehir Belediyesi, Muttalip Bölgesi'nde 12 milyon liralık alt yapı inşaatını, temel atma töreniyle başlattı.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Başkan Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Muttalip Bölgesi'nin atıklarını aktarabilmek için öncelikle bir terfi merkezinin yapılması gerektiğini, artık onu tamamladıklarını, şimdi sıranın asıl büyük projeye geldiğini söyledi. Muttalip Altyapı Projesi için kararı 2012 yılında aldıklarını ancak planlama çalışmalarının uzun bir zaman aldığını anlatan Büyükerşen, "Planlama çalışmalarımız biraz uzun sürdü. Ancak, başlamış iş bir anlamda bitmiş iş demektir. O nedenle sizlerin de biraz sabırlı olmanız gerekiyor." dedi.

Projenin süresini bir yıl olarak hesapladıklarını, ancak çeşitli nedenlerle bu bir yıllık sürede bir miktar uzama olabileceğinin altını çizen Büyükerşen, "Sokaklarınız kazılacak, yollarınız kazılacak, trafik biraz aksayacak, önümüz kış, yağmur çamur biraz sıkıntı çekeceksiniz. Ancak sıkıntı çekilmeden huzur ve refah gelmiyor." diye konuştu.

Projenin ihale bedelinin eski parayla 12 trilyon, yeni parayla 12 milyon lira olduğunu kaydeden Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı, sözlerini şöyle tamamladı: "2015 yılı içinde en büyük pay Muttalip Bölgesi'ne yaptığımız bu projeye ayrıldı. Meclisimizdeki tüm üyelerin oy birliğiyle kararlaştırılan bir projedir. Bu proje tamamlandığında Muttalip Bölgesi değerlenecek, sizlerinde evlerinizin, mülklerinizin değeri artacak, önemli bir rant kazanacaksınız." CİHAN
<< Önceki Haber Büyükşehir'den Muttalıp'a 12 milyonluk yatırım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER