Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası 3. etap mücadelesi yarın başlıyor


Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası(IIHF) 3. etap karşılaşmaları 'Kıtaları buluşturuyoruz' sloganıyla yarın İstanbul Silivrikapı Buz Pisti'nde başlıyor.

Şampiyonaya Lüksemburg-Güney Afrika karşılaşmasıyla star verilecek. 31 Mart - 6 Nisan arasında İstanbul Silivrikapı Buz Pisti'nde yapılacak şampiyonada Türkiye maçını yarın saat 20.00 Gürcistan ile yapacak.

Daha önce 9 Nisan olarak verilen şampiyonanın bitiş tarihi Birleşik Arap Emirlikleri'nin katılmaması nedeniyle 6 Nisan'a çekildi. Şampiyona 6 Nisan'da yapılacak maçlarla son bulacak. Türkiye, Güney Afrika Lüksemburg Honk Kong, Gürcistan ve Bosna Hersek ile 2. Klasmana yükselmek için mücadele edecek. Şampiyonada ilk sırada yer alacak takım bir üst kategoriye çıkacak.

Şampiyona 31 Mart günü Lüksemburg - Güney Afrika karşılaşmasıyla başlayacak. Türkiye ise ilk maçını aynı gün akşam saat 20.00 Gürcistan ile yapacak. Türkiye'nin şampiyonadaki son maçı ise Güney Afrika ile olacak. Her gün üç müsabakanın yapılacağı şampiyonaya maskot olarak ise pençesinde buz hokeyi sopası olan kedi seçildi.

Geçen sene İzmir'de düzenlenen şampiyonanın son maçında uzatmada gelen golle Türkiye şampiyonluğu Kuzey Kore'ye kaptırmıştı.

Şampiyonası öncesinde, Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Bülent Akay, Buz Hokeyi Milli Takımlar Başantrenörü Deniz İnce ve Milli Takım oyuncularının da katılımıyla Titanic Hotel Bayrampaşa'da basın toplantısı düzenlendi.

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Bülent Akay takımım sıkı bir şekilde hazırlandığını ve takımlarından umutlu olduklarını söyledi.

Akay, Türkiye'de yapılması planlanan Kadınlar Dünya Hokey şampiyonasını terör olayalar nedeniyle İspanya alındığını söyledi.

Buz Hokeyi Milli Takımlar Başantrenörü Deniz İnce ise Eylül 2015 itibariyle hazırlık çalışmalarına başladıklarını dile getirdi. İnce, bu sezonu kendileri için çök önemli olduğunu geçen seneye göre çok daya genç bir takım oluşturduklarını belirterek, "Takımı çok gençleştirdik. Turnuvaya hazırız." dedi.

İnce bu seneki grubun ise daha zor olduğunu ve her şeye rağmen altın madalyaya ulaşarak üst kategoriye çıkmayı hedeflediklerini kaydetti. İnce, her maça final havasında çıkacaklarını kaydetti. Basın toplantısına katılan oyuncular hedeflerinin altın madalya olduğunu söyledi.

Takım kaptanı Emrah Özmen de baştan beri bu turnuvaya odaklandıklarını kaydederek,turnuvaya hazır olduklarını ifade etti. Özmen, takım olarak iyi hazırlandıklarını ve altın madalya adına umutlu olduklarını sözlerine ekledi.

Türkiye 1991'den beri uluslararası hokey müsabakalarında mücadele ediyor. Türkiye, en iyi dereceyi ise 2012'de 2. kategoriye çıkarak elde etti. Türkiye bu kategoride 2 sene kalabildi. Türkiye'de 6 bin 900 lisanslı oyuncu bulunurken bunların sadece bin 200'ü faal durumda.


CİHAN
<< Önceki Haber Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası 3. etap mücadelesi yarın... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER