Buz Hokeyi maçları 4 hakemle yönetilecek


Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu'nun (IIHF) Avrupa'da uygulamaya koyduğu 4 hakem kuralı Türkiye'de de uygulanmaya başladı.

Buz Hokeyi maçlarında 4 hakem uygulamasının başlamasıyla ilgili Türkiye Buz Hokeyi Başkanı Prof. Dr. Bülent Akay, açıklamada bulundu. Başkan Akay, uluslararası maçlarda uygulanan dört hakem kuralının Türkiye liglerinde de uygulanacağını belirterek, "Bu yıl ilk defa süper lige yükselme maçlarında 4'lü hakem sistemine geçtik. Bu uluslararası maçlarda uygulanan sistem. Önceden maçlar 2 hakemle yönetiliyordu. Şimdi bizde Türkiye'de maçlarda uygulamaya başladık. Hakemlerimizde bu uygulamayı başarıyla ilk maçlarda uygulandığını gördük. Bu durum gelecek için bize güven verdi ve bu uygulamamız devam edecek." dedi.

Buz Hokeyi'ni yaygın hale getirmek için çalışmalarını devam ettiğini hatırlatan Akay, şunları ifade etti: "Süper Lig'e yükselecek takımların belli olacağı yükselme grubu maçlarının başladı. Doğu ve batı grubu olmak üzere oynanan Süper Lig yükselme maçları büyük mücadelelere sahne oldu. İlk hafta İstanbul'da batı ve Erzurum'da doğu grubu maçlarını oynadılar. Özellikle Erzurum halkı maçlara çok yoğun bir ilgi gösterdi. Üç hafta sürecek olan yükselme grubu maçlarından sonra ilk üç sırayı alacak olan takımlar aralık ayında başlayacak olan Süper Ligi oluşturacaklar. Süper lig maçları çift devreli olmak üzere Türkiye genelinde oynanacak. İlk dört sırayı alacak takımlar play-off grubunda mücadele edecekler. Play-off maçlarından sonra ilk üç belli olacak ve şampiyon takımımız ülkemizi (IIHF) Continental kupasında temsil edecek. Buz hokeyini ülkemizde tanıtmak ve yaygın hale getirmek için federasyon olarak çok yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Seyircilerin maçlara çekmek için tanıtımlarımız aralıksız devam ediyor." şeklinde konuştu.

Süper Lig'de ve kadınlar liginde yaşanan rekabetin milli takımlara da olumlu olarak yansıyacağına inandığını vurgulayan Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı, milli takımlarda bu yıl büyük erkeklerin İstanbul'da, kadın milli takımının ise gelecek yıl Ankara'da Dünya Şampiyonası'nda mücadele edeceğini, çalışmaların tamamen milli takımların bu şampiyonalarda derece yapması üzerine kurulduğunu sözlerine ekledi.

CİHAN
<< Önceki Haber Buz Hokeyi maçları 4 hakemle yönetilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER