Çad'daki okullardan açıklama

Çad'daki okulların devredildiği haberini bizzat Okul Müdürü yalanladı.

Amerika'nın konuştuğu Kamboçyalı öğrenci...

Afrika Kıtası ülkesi Çad’da Uluslar arası Bahar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hassan Nour, Türkiye’de okullar hakkında çıkan gerçek dışı haberler üzerine bir açıklama yaptı.

İşte Nour’un açıklaması:

“Okullarımız, Çad’ın başkenti N’Djamena’da eğitime devam etmektedir. Türkiye’de çıkan haberler gerçekleri yansıtmamaktadır. Okullarımız Çad kanunlarına göre kurulmuş özel bir şirkete aittir.

Fransız, Avusturya ve Çad’lı ortaklar tarafından kurulmuştur. Türkiye hükümetiyle alakası yoktur.” 

DOSTLARIMIZI ARKADAN HANÇERLEMEYİZ

Çad N’djamena Üniversitesi Rektörü ve Cumhurbaşkanı Eski Genel Sekreteri Prof. Ali Abderrahmane Haggar ise yaptığı açıklamada, Türk medyasında çıkan haberleri yalanladı.

Haggar şöyle konuştu: “Şu an Türk medyasının Hizmet Okulları Maarif Vakfı’na devredildi şeklinde sosyal medyada neşrettiği haberler tamamen yalan ve manipülasyon. Çad Devleti kendi dostlarını arkadan hançerlemez. Hizmet Hareketi 15 yıldan beri Çad’da eğitim hizmeti veriyor. Yardım faaliyetleri yapıyor”

VELİLER TEPKİLİ

Türk devletinden okulların Maarif Vakfı'na devredilmesi yönünde talep geldiğini öğrenen Çad'lı veliler ve öğrenciler duruma tepki gösterdi. Batı standartlarında modern eğitim veren ve uluslararası başarıları ile bilinen okulların çocuklarına verdiği eğitimden memnun olduğunu belirten veliler, başarısız eğitim sistemine sahip, dünya sıralamasında çok gerilerde olan Türkiye'nin Maarif Vakfı'na çocuklarını göndermeyeceklerini dile getirdiler. 

YALAN HABER

Hürriyet başta olmak üzere havuz medyasında okulların Maarif Vakfı'na devredildiği şeklinde yalan haber yapılmıştı. 

(aktifhaber.com)
<< Önceki Haber Çad'daki okullardan açıklama Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER