Çakırözer: CHP'li belediye talip oldu diye mi ihale iptal edildi?


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na CHP'li Tepebaşı Belediyesi'nin talip olduğu Musaözü Tabiat Parkı ihalesinin son dakikada iptal edilmesinin gerekçesini sordu. Çakırözer, Sarıcakaya'da kullanmadıkları suyun faturasını ödemedikleri gerekçesiyle sulama birliği tarafından icraya verilen çiftçilerin durumunu da TBMM gündemine taşıdı.

Çakırözer, yaptığı yazılı açıklamada, doğa turizmi gelişim alanı olarak ilan edilen Eskişehir'deki Musaözü Tabiat Parkı işletme ihalesinde, CHP'li Tepebaşı Belediyesi'nin talip olmasının ardından son anda iptal edildiğini Bakan Eroğlu'na sorduğunu kaydetti.

CHP'li vekil, "Musaözü Tabiat Parkının, konaklama, kamping, gibi altyapı yetersizliklerin tamamlanması için ihaleye çıkılmıştı. Fakat Tepebaşı Belediyesi ihaleye katılarak buranın işletmesine talip olması sonrasında ihale yapılmadan yarım saat önce iptal edildi. Oysa, kente yakın olan bu tür tabiat parkı alanlarının belki belediyelerce işletilmesi buraya yapılacak hizmetleri, vatandaşın yararlanma olanağını da artıracaktır. Bu tür alanların belediyelere kiralanarak işletilmesinin engellenmesi Eskişehir'e özgü bir uygulama mıdır, bakanlığınızın genel bir yaklaşımı mıdır, bunu da öğrenmek isteriz. Eskişehir'de bulunan doğa ve tabiat parklarına doğa turizmini geliştirecek yatırımlar için 2016'da bir planlama var mıdır?" sözlerini kullandı.

"HACİZ GİDEN ÇİFTÇİLERİN DURUMU NE OLDU?"

Utku Çakırözer, Sulama Birlikleri tarafından kullanmadıkları sular için çıkarılan faturaları ödemedikleri için icraya verilen Sarıcakayalı çiftçilerin durumunu da Meclis'in gündemine taşıdı. Orta Sakarya Vadisi'nde sulamada uygulanan enerji bedellerinin yüksekliği nedeniyle çiftçilerin sulama sistemlerini kullanamadığını belirten Çakırözer, Bakan Eroğlu'na, "Çiftçilerimiz sulama birliklerinin çok büyük borçları altında varlığını sürdürememektedirler. Hatta kullanmadıkları hizmetin bedelini talep eden sulama birliklerinin haciz işlemi başlattığı bilinmektedir. Bu konuda bakanlığınızın bir tasarrufu olacak mıdır?" diye sordu.

Çakırözer, enerji maliyetlerinin yüksek olması dolayısıyla, sulamalarda yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması ve daha akıllı sistemlerle maliyetin düşürülmesi konusunun da hükümetin gündemine alınması gerektiğini sözlerine ekledi.

CİHAN
<< Önceki Haber Çakırözer: CHP'li belediye talip oldu diye mi ihale iptal... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER