Cameron: Türklerin İngiltere'ye vizesiz girişi söz konusu olmayacak


İngiltere Başbakanı David Cameron, Türk vatandaşlarına Avrupa'ya vizesiz seyahat imkanı tanınması durumunda İngiltere'nin bu kapsamda olmayacağını söyledi.

AB Zirvesi öncesinde açıklama yapan David Cameron, "İngiltere'nin bu kurumdaki özel statüsü hakkında açık konuşmalıyız. Kendi sınır kontrollerimizi ele aldığımız ve Schengen bölgesinin dışında olduğumuz için, bu anlaşmanın bir parçası olarak Türklere vizesiz giriş hakkı tanımayacağız. Göçmen politikamızı sürdüreceğiz. Suriyeli mülteciler konusunda daha önce ne yapacağımızı açıklamıştık ve bugün burada daha fazlası için taahhütte bulunmayacağız." dedi.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ise Türkiye'den Yunanistan'a mülteci akını durdurulmaya çalışılırken, mültecilerin yasal yollardan kabulü için sağlam bir mekanizmanın kurulması konusunda Avrupa'ya çağrı yaptı. Çipras, Idomeni sınır kapısının kapatılmasına ve mültecilerin oraya yığılmasına sebep olan Avrpa ülkelerinin, ortak kültür konusunda utanılacak bir harekette bulunduklarını da söyledi.

BELÇİKA BAŞBAKANI: TÜRKLER ÇOK ŞEY İSTİYOR

Belçika Başbakanı Charles Michel, "Kötü bir anlaşma olacaksa hiç olmasın. Türkler çok şey istiyor. Bazen şantaj gibi duran bu talepleri kabul etmeyeceğim." dedi.

İtalya Başbakanı Matteo Renzi ise Avrupa'nın Türkiye ile anlaşmamanın altından kalkamayacağını söyledi fakat anlaşmanın temel değerlere uygun olması gerektiğini dile getirdi. CİHAN
<< Önceki Haber Cameron: Türklerin İngiltere'ye vizesiz girişi söz konusu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER