"Can Atalay'ın vekilliği düşecek!"; Yandaş Akit yazarından flaş iddia

Yargıdaki kriz ülke gündemindeki yerini korurken, iktidar krizi Anayasa değişikliği için zemin olarak kullanma hazırlığında... Hükümete yakın Akit gazetesi yazan Sinan Burhan yazısında Can Atalay'ın vekilliğinin düşeceğini öğrendiğini aktardı.

SHABER3.COM

Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay'ın tutukluluk halinin devam etmesi, yargıda büyük bir krizi ortaya çıkardı. Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi (AYM) arasında Atalay konusunda patlak veren krizin yankıları da çok büyük oldu.

Krizle ilgili muhalefet partilerinden peş peşe açıklamalar gelirken, gözler AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a çevrildi. Anayasa Mahkemesi'nin kararlarının kesin ve bağlayıcı olduğu anayasada yer alırken, Erdoğan konuyla ilgili dikkat çeken bir değerlendirme yaptı.

Yargı kriziyle ilgili ilk yorum: Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'ni hedef aldı!Yargı kriziyle ilgili ilk yorum: Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'ni hedef aldı!
Herkes Erdoğan'dan AYM kararlarının bağlayıcılığına vurgu yapmasını beklerken, Erdoğan "Yargıtay'ın aldığı karar asla bir kenara atılamaz, itilemez. Anayasa Mahkemesinin kararına karşı Yargıtay da şu anda demiştir ki “Sen yüksek mahkemeysen ben de yüksek mahkemeyim ve yüksek mahkeme olarak da şu anda sizinle ilgili bir yaptırımı ben de talep ediyorum.” Bu talebinin gereğini bekliyor ve bu talebine karşı bunun gereğini yerine getirecek olan merci neresiyse o merciden bu talebini istiyor." ifadelerini kullandı.

AKİT YAZARI: CAN ATALAY'IN VEKİLLİĞİ DÜŞECEK
Akit gazetesi yazarı Sinan Burhan, bugünkü köşe yazısında Can Atalay'ın vekilliğinin düşeceğini söyledi. Burhan, "Meclis bizim göz bebeğimizdir. Milli iradenin merkezidir. Meclisin itibarı korunmalıdır. Bu meclis kurtuluş savaşı yapmış bir meclistir. Bu meclis 15 Temmuz hain Fetö darbesine dimdik ayakta durmuş bir meclistir.

Bu arada tüm tartışmalardan sonra edindiğim bilgilere göre, TBMM Yargıtay kararına uyacak. Mecliste Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin tezkereyi okutacak. Can Atalay’ın vekilliği düşecek. Bekleyip görelim." ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber "Can Atalay'ın vekilliği düşecek!"; Yandaş Akit yazarından... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER