Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen belgelerle suç duyurusunda bulundu


Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, bazı bazı basın-yayın organlarında ve internet sitelerinde şahsı ve ailesiyle ilgili gerçekle ilgisi olmayan haberler yer aldığı gerekçesiyle resmi belgelerle bugün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda buldu.

Alper Taşdelen, konu hakkında yaptığı yazılı açıklamada, "Ahlaksızca bir iftira ve komplo girişimi olan bu konu hakkında, tüm iddiaları yalanlayan, kamu kurumu ve diğer kuruluşlardan alınan resmi belgelerle bugün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundum. Bu alçakça ve adice komployu hazırlayanlarla yargı önünde sonuna kadar hesaplaşacağız. Gazetecilik mesleğinin temel değerlerini, ilkelerini bir kenara bırakarak siyasi ve ekonomik rant elde etmek için hakkımda hiçbir gerçekliği olmayan yayınlar yapan medya kuruluşları ve sahiplerinin yargı önünde hesap vereceklerinin herkes tarafından bilinmesini isterim." dedi.

Taşdelen, suç duyurusu dilekçesinde sunduğu belgeleri şöyle sıraladı:
"Yalan 1: Belediye Başkanı Alper Taşdelen silahlı saldırıya uğradı.
Gerçek 1: Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-i Sina Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimliği tarafından Alper Taşdelen'in vücudunda herhangi bir kurşun girişi veya ameliyat izine rastlanmadığına dair rapor verildi.

Yalan 2: Başkan Taşdelen Güven Hastanesi'nde tedavi gördü ve yaralanma ile ilgili rapor düzenlendi
Gerçek 2: Güven Hastanesi tarafından, Alper Taşdelen'in o tarihlerde hastanelerine yaralı olarak bir başvurusu olmadığı, böyle bir tedavinin uygulanmadığı, haberlerde geçen dekontun ve raporun sahte olduğuna dair yazısı.

Yalan 3: Alper Taşdelen Yapı Kredi Bankası'na ait kredi kartından tedavi masrafını ödedi.
Gerçek 3: Söz konusu bankaya kayıtlı açık kredi kartı ve ek kart bulunmamaktadır.

Yalan 4: Başkan Taşdelen 20 Eylül 00.30'da silahlı saldırı sonucunda hastaneye geldi. 22'sinde ödeme yaparak taburcu oldu. 26'sında rapor aldı.
Gerçek 4: Alper Taşdelen'in ailesi ile birlikte 16-28 Eylül tarihleri arasında Ankara dışında olduğu uçak biletleri ve otel faturası ile belgelidir.

Yalan 5: Olay CEPA'nın imar konusundan kaynaklandı.
Gerçek 5: Belediyemiz tarafından CEPA hakkında 2005 yılından bugüne imarla ilgili bir değişiklik yapılmamıştır.

Yalan 6: Alper Taşdelen'in kayınpederi Mansur Celebcioğlu'nun CEPA şirketine ortak olduğu.
Gerçek 6: Mansur Celebcioğlu'nun şirkette ortaklığı olmadığı ticaret sicil gazetesi kayıtlarında görülebilir." CİHAN
<< Önceki Haber Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen belgelerle suç duyurusunda... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER