Cansu Kaya cinayetinde kahreden ayrıntı!

Cansu Kaya cinayeti zanlısı gencin, Türkiye’yi yasa boğan Özgecan cinayetini protesto için düzenlenen eylemlerden birine katıldığı ortaya çıktı.

Cansu Kaya cinayetinde kahreden ayrıntı!

Muğla’da tecavüz edilmiş ve boğulmuş halde kanalda cesedi bulunan 18 yaşındaki Cansu Kaya’nın katil zanlılarından biri olan 17 yaşındaki M.P.C., protesto eyleminde Özgecan pankartı taşıyıp slogan atmış.

Muğla’da Cansu şoku yaşanırken, dün aynı şehirde yeni bir olayın eşiğinden dönüldü. Üniversite 1. Sınıf öğrencisi Feride “Kaçırıldım” mesajı attı. Twitter’de #FerideNerede hashtagi TT oldu. Telefon sinyalini takip eden Jandarma yolu kesip Feride’yi kurtardı.

Muğla’nın Ortaca İlçesi’nde geçen pazar günü kaybolan ve üç gün sonra kanalda cesedi bulunan 18 yaşındaki Cansu Kaya’nın katil zanlılarından 17 yaşındaki M.P.C.’nin ülkenin gündemini sarsan Özgecan Arslan cinayetini protesto için düzenlenen eylemlerden birine katıldığı ortaya çıktı. Geçen 17 Şubat’ta Atatürk Anıtı’nda başlayan yürüyüşte grup içinde yer alan M.P.C.’nin, Özgecan’ın fotoğrafının yer aldığı pankart taşıdığı ve katilleri kınadığı görüldü. 


  
DOSYAYA GİZLİLİK KARARI  

Cansu Kaya cinayetiyle ilgili kısıtlama ve gizlilik kararı alındı. Valilikten yapılan açıklamada soruşturmanın 3 savcı tarafından sürdürüldüğü belirtildi.

KADINLAR, ŞİDDETE KARŞI YÜRÜDÜ

Muğla’da 18 yaşındaki Cansu Kaya’nın öldürülmesiyle tekrar gündeme gelen kadın cinayetleri Türkiye’nin değişik illerinde protesto edildi. Bolu Kadın Platformu üyesi yaklaşık 30 kişi Bankalar Meydanı’nda eylem yaptı. Kadınlar, ‘Katledilen kadınlar isyanımızdır’, ‘Erkek vuruyor devlet koruyor’ ve ‘Kadın cinayetlerine başkaldırıyoruz’ yazılı döviz ve pankartlar açtı.  

KADININ YAŞAM HAKKI YOK

Tepkilerin bir başka adresi ise İstanbul Şişli oldu. Atatürk Evi önünde toplanan grup, ellerinde ‘Evlilik yaşı uygulansın, çocuk gelin olmasın’, ‘Kadınlarını geri bırakan milletler geri kalmaya mahkumdur’ şeklinde pankart ve dövizlerle sloganlar eşliğinde Cevahir Alışveriş Merkezi’ne yürüdü. Burada grup adına konuşan Avukat Nazan Moroğlu, “Kadının ne yazık ki yaşam hakkı bile korunmuyor. Özgecan’lara, Cansulara, kadınlara karşı vahşet durmuyor. Bugün kadını birey olarak görmeyen zihniyete dur demek için buradayız” dedi. 

ZANLILAR TUTUKLANDI  

Cansu Kaya’nın cinayet zanlıları, Niyazi Demir ve M.P.C. jandarmadaki işlemleri tamamlandıktan sonra önceki gün saat 14.00’da adliyeye gönderilmişti. Savcıya ifade veren  zanlılar tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemede cinayet zanlıları Niyazi Demir ve M.P.Ç  tutuklanarak Fethiye T tipi kapalı ceza evine  gönderildi.  

Cansu Kaya’nın katil zanlılarından 17 yaşındaki M.P.C. ile ilgili ilginç bir bilgi ortaya çıktı. Zanlının, benzer bir cinayete kurban giden Özgecan Aslan’ın için 17 Şubat’ta Ortaca’da gerçekleştirilen protesto eylemine katıldığı öğrenildi.



FERİDE'Yİ KOMŞUSU KAÇIRMIŞ

Muğla’da kayıp olarak aranırken cesedi bulunan 18 yaşındaki Cansu Kaya’nın üzüntüsü yaşanırken, yine Muğla’da bu kez Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi 1’inci sınıf öğrencisi Feride Berşe’nin kaçırıldığı iddiası endişelere yol açmıştı. Berşe’nin geçen perşembe günü ailesine ve arkadaşlarına “A.A. beni kaçırdı. Yanında silah var. Konya yoluna doğru gidiyoruz. Yardım edin” mesajı üzerine, konu emniyete bildirildi. Berşe’nin İzmir’den komşusu olan inşaat işçisi A.A.’nın yakalanması ve genç kızın kurtarılması için çalışma başlatıldı. 

SOSYAL MEDYADA SEFERBERLİK

Berşe’nin bulunması için konudan haberdar olan vatandaşlar twitter’de #FerideNerede adlı hashtag oluşturuldu. Hashtag sosyal medyanın ilk sıralarında yer aldı.  Berşe’nin de sonunun Cansu Kaya gibi olmaması için biran önce bulunması çağrısı yapıldı. 

TELEFON SİNYALİ ELE VERDİ

A.A.’nın telefon sinyali Adana’nın Tufanbeyli ilçesinde belirlendi. Konu Tufanbeyli İlçe Jandarma Komutanlığı’na iletildi. A.A.’nın telefon sinyalinin hareket halinde olduğu belirlenince, gittiği güzergah üzerinde önlem aldı. Durdurulan araçta A.A. ile kendisine yardım eden bir kişi yakalandı. Araçta bulunan Feride Berşe ise kurtarıldı. Otomobilde tabanca ele geçirildi. 

<< Önceki Haber Cansu Kaya cinayetinde kahreden ayrıntı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER