ÇGC ve TSYD Gazeteci Baysal'a yapılan saldırıyı kınadı


Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) ve Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Adana Şubesi Yönetim Kurulu, Hakikat Gazetesi Sahibi Gazeteci Şehmus Baysal'a yapılan saldırıyı kınadı.

Yüksel Gençlik Spor Kulübü 2. Başkanı Kemal Yüksel'in çirkin saldırısına maruz kalan Şehmus Baysal'ın, Adana'da öteden bu yana amatör spora verdiği destekle bilindiği belirtilen ÇGC ve TSYD yönetim kurullarının ortak yaptığı açıklamada, "Hiçbir gerekçe saldırıyı haklı gösteremez." denildi.

Sporun dostluk ve kardeşlik olduğunu unutan ve bir spor adamına yakışmayan görüntüler ortaya koyan kişinin başta amatör spor camiası olmak üzere tüm kesimlerce kınanması gerektiği belirtilen açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Gazeteci Şehmus Baysal'ın zor şartlar altında mücadele eden amatör spor kulüplerine gerek gazetesinde gerekse program yaptığı televizyon ekranlarında sunduğu destekle takdir görmesi gerekirken yine amatör bir spor kulübünde yöneticilik unvanı elde etmiş bir kişi tarafından saldırıya maruz kalması üzüntü vericidir. Sadece söz konusu futbol kulübünde değil spor camiasının hiçbir branşında bu tür insanlara yer verilmemelidir. Yumruklu saldırıyla yetinmeyen ve bir gazeteciye ölüm tehditleri yağdıran Kemal Yüksel'in çirkin tavırlarına sessiz kalınamaz. Bir gazeteciye 'Senin gazetende ölüm haberini yazdıracağım' şeklinde konuşan bu zat için adli makamlar harekete geçmelidir. Kulüp antrenörü Fikret Akbaş'ın tavırları da çirkinlikte bardağı taşıran son damla olmuştur. Arkadaşımız Şehmus Baysal'a geçmiş olsun dileklerimizi iletirken bu tür olayların bir daha yaşanmamasını ümit ediyoruz."
CİHAN
<< Önceki Haber ÇGC ve TSYD Gazeteci Baysal'a yapılan saldırıyı kınadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER