CHP 1 dakika karanlık eylemi yapacak

CHP, ışıkları yakıp söndürme şeklinde geçmişte yaptığı eylemleri tekrarlama kararı aldı

CHP 1 dakika karanlık eylemi yapacak

CHP İzmir’de, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın laiklikle ilgili sözlerini, bir hafta süreyle her gece ışıkları yakıp söndürerek ve 5 Mayıs’ta İzmir Körfezi’nde Laiklik zinciri oluşturarak protesto edecek

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman’ın ‘laiklik ilkesinin Anayasa’dan çıkarılması konusunda yaptığı açıklamalara yönelik tepki gösteren CHP Genel Merkezi, bu tepkisini 81 ildeki tüm örgütlerine gönderdiği ortak metinde kamuoyuyla paylaştı. 

CHP İzmir İl Örgütü, Genel Merkez tarafından gönderilen o bildiriyi Karşıyaka’daki Kent Restoran’da düzenlediği basın toplantısıyla paylaştı. İl Başkanı Alaattin Yüksel’in okuduğu bildiride, laikliğin önemine vurgu yapıldı. Başkan Yüksel; “TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın laiklik ilkesinin anayasadan çıkartılması gerektiği yönündeki ifadesi yalnızca kendi görüşleri değil, AKP’nin demokrasiye, eşitliğe ve bir arada yaşama kültürüne nasıl baktığının göstergesidir. Bu sözlerle hedef, bu ülkede yaşayan bütün vatandaşların hak ve özgürlüklerine müdahale, yaşama biçimlerine baskı girişimidir. Laiklik ilkesi yalnızca din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması, bu yolla din ve vicdan özgürlüğünün sağlanması değildir” dedi.

DERHAL İSTİFA ETMELİ

CHP İzmir İl Örgütü, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın laiklik çıkışına yapacağı çeşitli eylemlerle tepki gösterecek. İlk eylem dün akşam saat 21.00’de ışıkların yakıp söndürme şeklinde gerçekleşti. Bu eylem önümüzdeki hafta Pazar gününe kadar devam edecek. Yüksel, 1 dakika süre boyunca açılıp kapatılacak olan ışık eylemini gerçekleştirmeye davet etti. Bu eylemin ardından 5 Mayıs’ta İzmir körfezin tamamında laiklik zinciri oluşturulacak. Eylemlerin finali ise 15 Mayıs’ta yapılacak olan piknikle birlikte son bulacak. 
<< Önceki Haber CHP 1 dakika karanlık eylemi yapacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER