CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin'den 'destek' açıklaması


CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, 81 il başkanının kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediğinin bilindiğini, ancak Genel Başkan'ın kurultay öncesi bunu deklare etmelerini uygun görmediğini söyledi.

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki İl Başkanları Toplantısı, Genel Merkez binasında yapıldı. Yaklaşık 4 saat süren toplantının ardından hep birlikte kameralar karşısına geçen il başkanları adına Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ve İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel konuştu.

Hafta sonu yapılacak kurultay için il başkanlarının Ankara'ya gelmeye başladıklarını söyleyen Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, bu dönemde CHP'yi temsil edecek ve Parti Meclisini oluşturacak isimlerle ilgili görüşlerini Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na ilettiklerini ifade etti.

Keskin basın mensuplarını sorularını da cevapladı. '81 il başkanı kurultayda Kılıçdaroğlu'nu destekliyor mu? sorusuna Keskin şu karşılığı verdi: "Seçimli kurultayda başka adaylarımız da olabilir. O nedenle il başkanlarının Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun arkasında olduğu ve desteklediği herkes tarafından bilinmektedir. Ancak bunu il başkanları olarak kurultay öncesi deklare etmemiz uygun görülmüyor. Sayın Genel Başkanımız da bu konuda rahatsız. Genel Başkanımız böyle bir deklarasyon yapmamızı istemiyor. Biz çalışmalarından memnun olduğumuzu da ilettik. Keşke CHP'nin her il, ilçe başkanı, her milletvekili Kılıçdaroğlu kadar çalışabilse."

"YARINKİ KURULTAYA GİDİŞ ŞEKLİMİZ ÇARŞAF LİSTEDİR"

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat da çarşaf ve blok liste tartışmalarına değindi. CHP'nin tüzüğünün çarşaf liste olduğunu kaydeden Canpolat, "Aksine bir önerge olmadığı sürece yarınki kurultaya gidiş şeklimiz çarşaf listedir." dedi.

"ORTAK İSİMLER AĞIRLIKLI OLARAK PARTİ MECLİSİNE ÖNERİLECEK"

Canpolat, kurultaya giderken 81 il başkanının da aynı şeyleri düşündüğünü söyleyerek, "Bu kongrede CHP'nin bütün illerinin önerileri Genel Başkanımız tarafından alındı. Ortak isimler ağırlıklı olarak Parti Meclisine önerilecek." bilgisini verdi. CİHAN
<< Önceki Haber CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin'den 'destek' açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER