CHP'den Tuzla sahili için önerge


CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından sahil düzenlemesi projesi kapsamında Tuzla'daki (İDO iskelesi ve İTÜ arasındaki) koya dolgu yapılarak yapılaşmaya açılacağına yönelik çalışmalar yürütüldüğü gerekçesiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne araştırma önergesi verdi.

Barış Yarkadaş ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, "Marina ve AVM gibi yapıların kentlilik kültürüne olan etkisinin araştırılması, olası bir depremde bölgede meydana gelecek hasarın tespiti, deniz ekosisteminde meydana gelecek tahribatın etüt edilmesi ve iddia edildiği gibi rantsal faaliyetlerin araştırılması ve gereken önlemlerin alınması amacıyla iç tüzüğümüzün 104 ve 105. maddeleri gereğince Araştırma Komisyonu kurulmasını arz ve talep ederiz." denildi.

Araştırma önergesinde. "Doğal koyların ve yürüyüş yollarının kapatılması yetmezmiş gibi, sahil şeridinde bulunan ve tek yürüyüş alanı olarak kalan, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) iskelesi arasındaki alanında bulunan 27 bin metrekarenin de doldurularak Tuzla halkının denizden uzaklaştırılması kabul edilebilir bir durum değildir." ifadelerine yer verildi.
CİHAN
<< Önceki Haber CHP'den Tuzla sahili için önerge Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER