CHP İl Başkanı Barut, MHP'li Sözlü için konuştu: Siyasi linçlere karşıyız


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, "Siyasi linçlere karşıyız. Hukuk herkes için vardır. Suçları ispat edilinceye kadar kişi ve kurumlar masumdur. Seçilmiş insanlar özgürce görevini yapabilmeli." dedi.

Barut, basınla tanışma toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bir gazeteci, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün Ceyhan Belediye başkanlığı dönemiyle ilgili yapılan bir suçlamayla ilgili ifade verdiğini ve 'yurtdışı çıkış yasağı' konulduğunu hatırlattı. Barut, Sözlü'nün bir partinin Büyükşehir Belediye başkanı olduğunu hatırlatarak, "Siyaseten seçimle gelenin seçimle gitmesi gerektiğini düşünüyoruz. Siyasi linçlere karşıyız. Hukuk herkes için vardır. Kim olursa olsun suçları ispat edilinceye kadar kişi ve kurumlar masumdur. Seçilmiş insanlar özgürce görevini yapabilmeli." diye konuştu.

ADANA VEKİL BAŞKANLA YOL ALAMAZ

Suç varsa ve ispatlanmışsa zaten yasal olarak gerekenin yapılacağını anlatan Barut, şunları söyledi: "Suç atılıp, suçtan sonraki durumu ispat edilmeden siyasi linç kampanyasına karşıyız. Suçu mahkemelerce sabit görülüp adaletli olarak suçlu bulunduysa herkes cezasını çeker. Ama suçlu da değilse boşu boşuna Adana'nın vekil başkanlarla yol almadığını, yürümeyeceğini görüyoruz. Demokrasiye inandığımız için elimizde bilgi ve belge olmadığını için suçludur ya da suçsuzdur diye yorum yapma şansımız yok. Bugün Hüseyin Sözlü'ye olan yarın başka bir belediye başkanına olabilir."

TERÖRÜN BİTMESİNİ İSTİYORUZ
Barut, Türkiye'de terörün bitmesini istediklerini ve bunun sonlandırılması için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını anlattı. Adana'nın en fazla şehit veren illerin başında geldiğini hatırlatan Barut, "Terör kimden ve nasıl gelirse gelsin karşısındayız, lanetliyoruz. Ülkenin bir tarafında adı konulmamış bir savaş var. Terör örgütüne düzenlenen operasyonlarda halkımızın, askerimizin, polisimizin öldüğünü, birçok yüreklerin yandığını, canların yandığını, ateşlerin düştüğünü görüyoruz. Bu bizi çok üzüyor. Terörün sonlanması açısından elimizden gelen tüm desteği vermeye hazırız. Hükümetin yanlış politikaları sonucu ülkenin bir tarafında sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. İşçi, esnaf kan ağlıyor. Artık anaların gözyaşlarının akmamasını istiyoruz" dedi.

YATIRIMLARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Barut, hükümetin şehirdeki yatırımların takibi konusunda muhalefetin yeterli tepkiyi gösterip göstermediği konusundaki bir soruya ise Adana'da yalnızca siyasi partilerde değil sivil toplum kuruluşları ile kenti yöneten sivil toplum örgütleri arasında dağınıklık olduğunu ve lobileşme yaşanmadığına dikkat çekti. Barut. Mersin yolu üzerinde yapılacak yeni havaalanıyla ilgili yatırımın hiç ilerlemediğini ve ölü bir yatırım olduğunu üzülerek gördüklerini ifade ederek, bunun için ileriki günlerde değerlendirme yapacaklarını sözlerine ekledi.
CİHAN
<< Önceki Haber CHP İl Başkanı Barut, MHP'li Sözlü için konuştu:... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER