CHP'li Akar: Yargı tamamen ortadan kalktı, adaletten söz edilemez


CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasına ilişkin, "Yargı tamamen ortadan kalktı. Artık adil yargı, adaletten söz etmek söz konusu değil. Tamamen saraya bağlı bir yargı ortaya çıktı." ifadeleriyle tepki gösterdi.

Akar, yaptığı açıklamada karara tepki göstererek, "Yargı tamamen ortadan kalktı. Artık adil yargı, adaletten söz etmek söz konusu değil. Tamamen 'saray'a bağlı bir yargı ortaya çıktı. Bu devam ettiği sürece bireysel hak ve özgürlükler biraz daha askıya alınacak, basın özgürlüğü biraz daha askıya alınacak ve dış politikada kaybettikleri itibarı bu şekilde telafi etmeye çalışıyorlar." dedi.

Toplumsal bir tepkinin oluşmasına vurgu yapan Akar, şöyle devam etti: "'Bu böyle oluyor ve böyle olmaya devam edecek' demek yetmiyor. Artık toplumsal tepkinin oluşturulması lazım. Çünkü artık ne şirketlerin güvenliği var, ne gazetecilerin güvenliği var ne de onları koruyacak bir adalet sistemi bıraktılar Türkiye'de. Kimse adalete inanmıyor ve güvenmiyor. Kuvvetler ayrılığını tesis etmezsek bu işten sadece gazeteciler değil gelecekte herkes muzdarip olacak. Ağzını açan, onlar aleyhinde konuşan, onlar aleyhinde bir hükme varan herkes bu işten muzdarip olacak." CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Akar: Yargı tamamen ortadan kalktı, adaletten söz... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER