CHP'li Arık: Başbakan aklımıza alay ediyor


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'canlı bombaların bilindiği ancak eylem yapmadan tutuklanmadığı' yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi. Başbakan Davutoğlu'nun açıklamalarının devlet ciddiyetiyle bağdaşmadığını ifade eden Arık, "Başbakan ya aklımızla alay ediyor ya da espri yapmaya çalışıyor. Bizim kendisine tavsiyemiz başbakanlığı zaten beceremiyor, başbakanlığı bıraksın stand up'a başlasın. O konuda başarılı olacaktır." diye konuştu.

CHP Milletvekili Çetin Arık, Talas'ta çeşitli ziyarette bulundu. CHP Milletvekili adayları Aşkın Genç, Ziya Alp Köse, Tülin Temel, Aslı Eskici, Mustafa Utku Sarı, Kıvılcım Akdağ ve Nazıl Erdoğan'ın katıldığı etkinlikte CHP'liler Talas Avşar Türkmenleri Derneği'ni ziyaret etti. Ziyarette duyduğu memnuniyeti dile getiren Dernek Başkanı Zeki Gökdemir, CHP Milletvekili Arık'ın halktan biri olduğunu dile getirerek, "Ne zaman işimiz düşse milletvekilimiz yardımımıza koştu, bize yardımcı oldu. Bizden olduğunu gösterdi. Biz her zaman ulaşabileceğimiz milletvekilleri istiyoruz." dedi.

Talas'ta esnaf ve vatandaşlarla da bir araya gelen Arık, halkın kendilerine verdikleri destekten mutluluk duyduklarını dile getirdi. Yaşanan acılar nedeniyle seçim çalışmalarına ara verdiklerini hatırlatan CHP Milletvekili, "Türkiye kan ağlarken şarkılı türkülü seçim çalışmaları yapmayı doğru bulmuyoruz. Aslında CHP olarak bir seçim kampanyası da yürütmüyoruz. Biz Türkiye'nin yaşanan acılarına son vermek için halkımızın desteğini istiyoruz. Acılar, yoksulluklar, ölümler son bulsun diye halkımızla omuz omuza verdik, aydınlık günlere birlikte yürüyoruz. Halkımız özellikle 7 Haziran sonrası süreçte gördü ki, Türkiye'nin sorunlarının tek çözüm adresi CHP'dir." diye konuştu.

Milletvekili Arık, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'Canlı bombaların bilindiği ancak eylem yapmadan tutuklanmadığı' yönündeki açıklamalarına da sert tepki gösterdi. Davutoğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vesayetinden kurtulamadığı ve ülkeyi yönetim zafiyetine sürüklendiğini ifade eden CHP Kayseri Milletvekili, sözlerini şöyle sürdürdü: "Başbakan Davutoğlu'nun son günlerde yaptığı açıklamaları şaşkınlık ve hayretle izliyoruz. Bu açıklamalar rüştünü ispatlayamayan Davutoğlu'nun ne iş yaptığı sorusunu akıllara getiriyor. Gerçekten Davutoğlu ne iş yapar? Ülkenin başbakan olduğunu söylüyor ama her gün şehit haberleri gelirken, Türkiye'nin kalbinde bombalar patlarken sorumluğunun kendisinde olmadığını söyleyebiliyor. Canlı bombaların bilindiğini ama eylem yapmadan tutuklanamadığını söylüyor. Bunu da demokratik hukuk devleti ile açıklamaya kalkıyor. Başbakan ya aklımızla alay ediyor ya da espri yapmaya çalışıyor. Halkımız AKP'nin demokratik hukuk devleti anlayışını askerler, gazeteciler, işadamları gözaltına alınırken üstlendikleri savcılık makamını da hukukun nasıl rafa kaldırıldığını da çok iyi biliyor. Eleştiren işadamını, gazeteciyi 'olağan şüpheli' diyerek derdest edenler canlı bombalar eylem yapana kadar bekliyor. Başbakan güvenlik zafiyeti yok diyor. Her gün şehitler geliyor, Türkiye'nin kalbinde bomba patlıyor ama güvenlik zafiyeti yok. Başbakan ya aklımızla alay ediyor ya da espri yapmaya çalışıyor. Bizim kendisine tavsiyemiz başbakanlığı zaten beceremiyor, başbakanlığı bıraksın stand up'a başlasın. O konuda başarılı olacaktır."

CHP İKTİDARI KAYSERİ'DEN BAŞLAYACAK

Başta terör olmak üzere ülkenin sorunlarının çözüm adresinin CHP olduğunu belirten Arık, CHP'nin çözüm odaklı çabalarının halktan da destek gördüğünü ifade etti. Gittikleri her yerde halkın takdiri ile karşılandıklarını söyleyen CHP Milletvekili, sözlerini şöyle tamamladı: "CHP iktidarını Kayseri'den başlatacağız. 1 Kasım seçimlerinde Kayseri'den 3 milletvekili çıkartacağız ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu başbakan yapacağız. Türkiye CHP iktidarında sorunların nasıl çözüldüğünü, halktan yana projelerin kaynağın nasıl bulunduğunu görecek." CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Arık: Başbakan aklımıza alay ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER