CHP'li Bayır'dan, Davutoğlu'na Barış Günü sorusu


CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yazılı cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığına, "1 Eylül Dünya Barış gününde, teröre karşı dünya liderlerinin de aralarında bulunduğu siyasiler için, Türkiye'de de aynı yürüyüşü yapmayı düşünüyor musunuz?" diye sordu.

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na 'Barış Günü' ile ilgili yazılı olarak TBMM'ye yazılı olarak soru önergesinde bulundu. Fransa'da Ocak 2015 tarihinde yapılan terör saldırılarında 17 kişi hayatını kaybettiğini hatırlatan Bayır, ölümlere neden olan kanlı saldırıları protesto etmek için Fransa devletinin Paris'te düzenlediği Cumhuriyet Yürüyüşü'ne 1 milyon 500 bin kişi katıldığını kaydetti.

CHP'li Bayır, yürüyüşe Başbakan Davutoğlu'nun yanı sıra Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere Başbakanı David Cameron, İtalya Başbakanı Matteo Renzi, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Belçika Başbakanı Charles Michel, Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, Danimarka Başbakanı Helle Thorning-Schmidt ve Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov başta olmak üzere terörü lanetlemek adına çok sayıda liderin katıldığını kaydetti. Hatta Başbakan Davutoğlu, Elysee Sarayı'na ulaştığı dakikalarda Twitter'daki hesabından 15 Ocak 2015 tarihinde Fransızca (Je suis à Paris par solidarité avec le peuple français contre le terrorisme) "Fransız halkıyla teröre karşı birlik olmak için Paris'teyim" anlamına gelen Fransızca tweet'i, attığına dikkat çeken Bayır, "Büyük devlet ve lider olma hayalleriyle 13 yıldır ülkemizi yöneten AKP hükümetlerinin iç ve dış politika uygulamalarının Avrupa ve dünya nazarındaki saygınlığı hiçte iç açıcı değildir." tepki gösterdi.

Bayır, şöyle devam etti: "7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra iktidarını kaybeden AKP hükümetinin yanlış politikalarından dolayı ülkemizdeki terör olayları had safhaya çıktı. 20 Ağustos 2015 itibariyle terör saldırıları sonucu verilen asker, polis ve korucu şehit sayımız 58'i buldu. Sadece Suruç'ta 32 vatandaşımız terör saldırısı sonucu hayatını kaybetmiş, bırakın bunlara tören düzenlemeyi bazılarının cenazeleri gece yarısı toprağa verildi. Hemen hemen her gün şehit haberleriyle toplumun ruh sağlığı iyiden iyiye bozulmaya, kin ve nefret söylemleri dillendirilmeye başlandı."

Tacettin Bayır, soruların cevaplanması talebiyle Başbakan Ahmet Davutoğlu'na cevaplanması talebiyle şu soruları sordu:

"Bugüne kadarki hükümetleriniz döneminde terör saldırılarını protesto ve dayanışma için hangi ülke başkanlarına davet gönderilmiştir? Katılan cumhurbaşkanı, devlet başkanı ve başbakan var mıdır? Var ise kimler?

'Fransız halkıyla teröre karşı birlik olmak için Paris'teyim' anlamına gelen Fransızca tweet'inizin samimiyetinin doğru algılanması adına ülkemizde yaşanan terör olaylarını protesto etmek için Fransa'daki gibi bir yürüyüş '1 Eylül Dünya Barış Günü'nde organize ederek ve dünya liderlerini çağırarak gerçekleştirmeyi düşünmez misiniz?" CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Bayır'dan, Davutoğlu'na Barış Günü sorusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER