CHP'li Çıray: Gazetecilerin tutuklanması halkın bütününe yönelik bir tehdit


CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi (PM) Üyesi Dr. Aytun Çıray, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasına tepki gösterdi.

Cihan Haber Ajansı'na özel açıklamalarda bulunan Çıray, tutuklamaları, 'Türkiye'de süregelen tutum ve davranışların devamından ibaret' olarak değerlendirdi.

Dr. Aytun Çıray, "Ne yazık ki hükümet bir türlü Anayasal demokrasiyi bir türlü içine sindirememektedir. Bir süredir tutuklamalar devam ediyor. Sadece bu basın alanında değil. Ülkenin çeşitli alanlarında eğitimciler tutuklanıyor, gazeteciler tutuklanıyor. Yani halkın bütününe karşı bir tehdit olarak ortada duruyorlar. Bu kutuplaştırıcı ve bölücü bir tutumdur. Bu tutumun aynı zamanda önümüzdeki süreçte yaşayacağımız başkanlık propagandasıyla da ilgisi vardır." dedi.

"TÜRKİYE'DE ARTIK ÖZGÜRLÜKLERDEN SÖZ EDEMEYİZ"

Esas problemin Türkiye'de artık özgürlüklerden söz edilemeyeceği olduğunun altını çizen CHP'li Çıray, şunları kaydetti: "Rus-Türk krizinin ortaya çıkmasını gündem değiştirerek örtbas etme isteği de vardır. Ama sebep ne olursa olsun esas problem Türkiye'de artık özgürlüklerden söz edilemeyecek olmasıdır. Eğer bir ülkede haber alma özgürlüğü yoksa o ülkede demokrasiden söz edemeyiz." CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Çıray: Gazetecilerin tutuklanması halkın bütününe... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER