CHP'li Gök: KPSS mağdurlarına somut bilgi verecek bir makam yok mu?


CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Levent Gök, KPSS sınav tarihinde ve yerleştirme takviminde yapılan değişikliklerle mağdur duruma düşen, yerleşme şansı ellerinden alınan öğrencilerin/adayların mağduriyetini gidermek için ne yapılacağını Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sordu.

TBMM Başkanlığı'na soru önergesi veren Levent Gök, önceki yıllarda temmuz ayında yapılmasına alışılan KPSS Lisans sınavının önümüzdeki yıl 22 Mayıs 2016 tarihinde yapılmasına karar verildiğini ve duyurulduğunu hatırlattı. CHP'li Gök devamında, "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmeliğin 11. Maddesine göre sonuçlarının iki yıl geçerli olduğu 2014 yılı KPSS sınavına, lisans-ön lisans programlarından mezun olanların yanı sıra sınava başvuru sırasında mezun durumda olmasalar da sınavın geçerlik süresi iki yıl içinde lisans-ön lisans düzeyinde mezun olabilecek adayların başvurabileceği düzenlenmiştir. Devlet Personel Başkanlığı B tipi kadrolara atama işlemleri için 2016 KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek sınav tarihini 22 Mayıs 2016 olarak belirlemesiyle DPB'nın 09.10.2015 tarihli internet açıklamasında, 2016 lisans KPSS sonuçları açıklanmadan önce 2016/1 KPSS merkezi yerleştirme işlemlerinin gerçekleştirilecek olması ve bu yerleştirmeye yalnızca 2014 yılı KPSS'ye girmiş olan adayların başvurmalarının sağlanacağı yönündeki internet açıklamasından sonra mağdur duruma düşecek adaylar arasında büyük infial yaratmıştır." açıklamasında bulundu.

Gök bu bilgiler ışığında Başbakan Davutoğlu'na şunları sordu:

"2014 KPSS Lisans ve Ön lisans sınavına 2016 yılında mezun olabilecek konumda giren öğrenciler KPSS sınavının 22 Mayıs 2016 tarihinde yapılacak olması nedeniyle mezuniyet şartını yerine getirememiş olacaklarından mağdur duruma düşeceği açık olan öğrenciler için tüm taleplere karşın, bugüne kadar somut bir açıklama yapılmayışının gerekçesi nedir?

Son sınıf öğrencileri 2014 KPSS sonuçlarına göre yeterli puanı bulunan öğrenciler yüksek yerleşme şansına sahip oldukları halde, sınav tarihi ve buna bağlı atama takvimi değişikliğiyle yerleştirme tarihi öne çekilince mağduriyeti kaçınılmaz duruma gelen hak sahipleri için ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Mağdur duruma düşen hak sahiplerine somut bir bilgi verilmediği gibi, Devlet Personel Başkanlığı yetkililerine telefonla dahi ulaşamayan hak sahipleri ile muhatap olacak bir birim görevlendirmeyi ve bu hususu uygun biçimde duyurmayı düşünüyor musunuz?

Sınav tarihi ve yerleştirme takvimi değişikliği ile mağdur duruma düşen hak sahiplerinin sayısı nedir?

Benzer uygulamaların önümüzdeki yıllarda da mağduriyetlere neden olmaması için ne tür önlemler alınmaktadır?"
CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Gök: KPSS mağdurlarına somut bilgi verecek bir... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER