CHP'li Gök'ten Ala'ya: Trafikten men edilen sigortasız araç sayısı nedir?


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Levent Gök Meclis'e verdiği soru önergesinde İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya "Ankara'da son 10 yılda yapılan denetimlerde ve kaza izlemelerinde kaç adet sigortasız araç tespit edilmişti? Trafikten men edilen sigortasız araç sayısı nedir?" diye sordu.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından cevaplanması istemiyle verdiği soru önergelerinde, Ankara'da sigortasız olduğu için trafikten men edilen araç sayısını, aşırı hız ve alkole bağlı kaza sayısını ve bu kazaların neden olduğu ölüm, yaralanma sayısını ve maddi hasar bedelini sordu.

Levent Gök, Efkan Ala'ya şu soruları yöneltti: "Ankara'da son 10 yılda yapılan denetimlerde ve kaza izlemelerinde kaç adet sigortasız araç tespit edilmişti? Sigortasız olduğu tespit edilen araçlara ne işlem uygulanmıştır? Sigortasız araçlara ne kadar para cezası kesilmiştir? Trafikten men edilen sigortasız araç sayısı nedir? Trafikten men edilme kararına karşın sigortasız olarak trafiğe devam eden araç sayısı nedir? Sigortasız araçların cinslerine ve modellerine göre (otomobil, ticari taksi ve minibüs, kamyon, otobüs vs.) tasnifi yapılmış mıdır? Ankara'da trafikteki toplam araç sayısı son 10 yıl itibariyle (otomobil, ticari taksi ve minibüs, kamyon, otobüs vs.) nedir? Sigortasız araçların yarattığı tehlikeye karşı ne önlem alacaksınız? Ankara'da son 10 yıl içerisinde aşırı hız nedeniyle meydana gelen trafik kazası sayısı nedir? Yine son 10 yıldan bu yana Ankara'da nedeni alkollü araç kullanımı olan kaç trafik kazası meydana gelmiştir? Bu kazalarda yaralanma ve can kaybı var mıdır? Ölü ve yaralı sayısı nedir? Bu kazalarda maddi hasar ne kadardır? Bu kazalardan kaçı ehliyetsiz araç kullanılmasına bağlı olarak ölüm ve yaralanma ile sonuçlanmıştır? Kazalara karışan araç cinsleri ve tonajları nedir? Kaza oluş saatlerine göre en yoğun saat hangisidir?"
CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Gök'ten Ala'ya: Trafikten men edilen sigortasız... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER