CHP'li Kara: Kriz son bulmazsa en fazla zararı Antalya insanı öder


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, AK Parti'nin dış politikada yaptığı hataların faturasını millete ödettiğini söyledi. Rusya ile karşılıklı restleşmeye bağlı oluşan krizden en fazla etkilenen ve zarar gören yerin Antalya olduğunu kaydeden Kara, "İktidarın dış politikadaki hataların faturasını milletçe ödüyoruz. Son krizle birlikte en fazla mağdur olan ve ödeyen de Antalya oldu." dedi.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde partililerle Atatürk Kültür Merkezi'nde görüşme yaptıktan sonra gazetecilere açıklamada bulunan Kara, uzun yıllardır dostluğunu en üst düzeyde koruyan iki ülkenin krizi tırmandırmadan sorunu barışçı yöntemlerle çözmesi gerektiğini ifade etti. AK Parti'nin yanlış Suriye politikasının ülkeyi her alanda zor durumda bıraktığını belirten Kara, 'Cuma namazını Şam'da Emevi Cami'nde kılacağız', 'komşularımızla sıfır sorun' söylemleriyle geliştirilen yanlış dış politikanın bugün 'komşularımızla sırf sorun'a dönüştüğünün altını çizdi.

Karşılıklı restleşmelerle krizin daha da tırmanmasında korktuklarına dikkat çeken Kara, bundanda en fazla ülke ve Antalya turizminin etkileneceği uyarısında bulundu. Gerginliğin kısa sürede son bulmasını gerektiğinin altını çizen Kara, şunları kaydetti: "Ülkemiz ile Rusya arasında toplamda 30 milyar dolar civarında ticari ilişkilerimiz var. Bizim Rusya'ya 6-7 milyar dolar civarında bir ihracatımız var. Antalya'nın Rusya'ya yaş sebze ve meyve ihracatından yıllık 1 milyar dolar döviz girdisi var. Yine Rusya'dan da 15 milyar dolar ithalatımız var. Yine yaklaşık 4 milyon Rus turist ülkemize tatile geliyor. Tatile gelmede birinci sıradaki ilde Antalya. Yine ülkemizde 200 bin Rus turist yaşıyor. Antalya'da mahalleleri var. Geçmişte sürdürdüğümüz 2 ülke arasında dostluk ve barış köprülerini karşılıklı restleşmelerle yıkmayalım."

EN FAZLA ZARARI ANTALYA GÖRÜYOR

Kalıcı dostluk köprüleri kurmanın kolay olmadığını güçlü emekler harcanarak geleceğe taşındığını dile getiren Kara, 20 gün önceki birbirine güvenen Türkiye-Rusya ilişkilerinin bir anda krize dönüşmesinin üzüntü verici bir durum olduğunu söyledi.
Ülke ve Antalya ekonomisi turizm ve örtüaltı sebze ve meyve ihracatından daha fazla etkilenmemesi için karşılıklı restleşme yerine diplomasinin bütün icapları yerine getirilerek tansiyon düşürülmesi gerektiğini ifade eden Kara, bu yapılmazsa Antalya'nın tarım ihracatı ve turizm gelirlerinden önemli ölçüde kayıplarının devam edeceğine dikkat çekti.

MACERACI POLİTİKALAR 90 BİN MEHMETÇİĞİMİZİ SARIKAMIŞ'TA DOLDURDU

Geçmişten bugüne hayalci ve maceracı politikaların ülkeyi hep uçuruma sürüklediğine vurgu yapan Kara, bunun en acı örneğinin Enver Paşa'nın ihtiraslı politikalarının 90 bin Mehmetçiğin Sarıkamış'ta soğukta donarak hayatlarını kaybetmesi olduğunu belirtti. Bugün de aynı yanlış politikaların AK Parti iktidarı tarafında sürdürüldüğüne işaret eden Kara, tek değişenin isimler olduğunu dün ülkenin kaderini belirlemede Damat Ferit'ler etkili olurken bugün damat Berat'lar da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak etkili olmaya devam ettiğini savundu. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Kara: Kriz son bulmazsa en fazla zararı Antalya... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER